Pateul de gâscă, interzis în restaurante
Foie gras, una dintre specialitățile culinare de lux, produs din ficat proaspăt de gâscă, va fi interzis în restaurantele din New York, din anul 2022.
Consiliul municipal din New York a adoptat, sub presiunea asociaţiilor de apărare a animalelor, un text care interzice comercializarea de foie gras, decizia fiind o lovitură grea pentru industria restaurantelor, în special pe cea locală, de o piaţă semnificativă, informează AFP.
Asociațiile pentru apărarea drepturilor animalelor au anunțat că decizia este o mare victorie: „Nu se va mai comercializa o hrană de lux inumană". Asociaţiile de apărare a animalelor consideră că acest sistem este „atroce".
Măsura interzice comercializarea ficatului îngrăşat peste limită a raţelor sau gâştelor pentru restaurante. Astfel, noua normă blochează servirea de foie gras dacă acesta a fost preparat cu ficat îngrăşat prin metoda hrănirii forţate a animalelor cu grăsime.
Există şi foie gras obţinut de la raţe şi gâşte neîndopate, dar producţia nu este suficientă.
Decizia adoptată de consiliul municipal mai trebuie ratificată de primarul democrat de New York, Bill de Blasio.
Proprietarii de restaurante sau magazine care comercializează preparatul vor fi amendaţi cu amenzi de la 500 până la 2.000 de dolari dacă vor încălca decizia municipalității metropolei americane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News