Pata de petrol din Siria se extinde în Mediterană. Cipru este în alertă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Twitter - @SanaAjel
Twitter - @SanaAjel
O pată de petrol de pe suprafața Mării Mediterane se extinde, ajungând aproape de Cipru. 

Autoritățile din Cipru monitorizează o scurgere de petrol care provine de la o centrală electrică de pe coasta mediteraneană a Siriei și care ar putea afecta în curând insula, scrie BBC. Presa de stat siriană a declarat săptămâna trecută că a avut loc o deversare din uzină, care se află în cadrul rafinăriei de petrol Baniyas.

Imaginile prin satelit au arătat că pata s-a răspândit spre nord de-a lungul coastei siriene înainte de a se deplasa spre vest spre Cipru. Modelarea sugerează că marți va ajunge în Peninsula Karpas, zonă controlată de Turcia. 

Turcia oferă asistență

Primul ministru al părții de nord a Ciprului, controlat de Turcia, a declarat că ia toate măsurile necesare pentru a preveni daunele, Turcia oferind asistență în această situație. Guvernul cipriot a declarat că este gata să ofere ajutor la cerere.

Guvernul Siriei a declarat marțea trecută că a avut loc o scurgere accidentală dintr-un rezervor de combustibil al centralei termice Baniyas, care se află într-o zonă a țării devastată de război. A doua zi, agenția de știri Sana, administrată de stat, a raportat că pata a ajuns în orașul Jableh, la aproximativ 20 km spre nord.

Se intervine pentru a absorbi pata de petrol

Echipele au început să curețe uleiul din zonele stâncoase de pe coastă, aplicând nisip pentru a absorbi combustibilul, de asemenea, folosind mașini care utilizează aspirația, a mai transmis Guvernul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel