Data publicării:
Păstrează lămâile proaspete mai mult timp: ai nevoie de ceară sau de nisip. Trei modalități originale
Lămâile sunt foarte sănătoase și conțin multe vitamine și minerale. Este important să le păstrați corect.
Dacă nu trebuie să păstrați lămâile pentru foarte mult timp, atunci înfășurați fiecare fruct în hârtie de pergament. Puneți fructele în compartimentul pentru fructe. În acest fel, lămâile pot fi păstrate mai mult de o săptămână și rămân proaspete.
O lămâie tăiată începe să se usuce rapid, dar poate fi păstra proaspătă mai mult timp. Lămâia se presară cu sare sau zahăr, se așează pe o farfurie cu partea tăiată în jos și se păstrează în frigider.
Dacă lămâia este tăiată felii, stropiți-le generos cu zahăr și puneți-le într-un recipient. Așa se vor menține câteva zile.
Dacă aveți multe lămâi, dați-le print-un robot de bucătărie, amestecați-le cu zahăr și puneți-le într-un borcan. Acest amestec poate fi păstrat mult timp la frigider.
Lămâile se pot păstra și în apă. Puneți-le într-un borcan de sticlă și umpleți-l cu apă rece. Apa trebuie schimbată la fiecare două zile și fiecare lămâie trebuie spălată bine sub jet de apă.
Cum se păstrează lămâile pentru o lungă perioadă de timp
Metoda 1. Puteți păstra lămâile pentru o perioadă lungă de timp într-un recipient fără oxigen. Sterilizați borcanul, puneți lămâile și o lumânare mică. Aprindeți lumânarea și închideți borcanul ermetic. Lumânarea va consuma tot oxigenul din interiorul borcanului. Această metodă ajută la păstrarea lămâilor pentru o perioadă foarte lungă de timp.
Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete
Metoda 2. Folosiți nisip. Se usucă bine și se pune un strat de 3 cm pe fundul cutiei. Apoi pune lămâile învelite în hârtie de copt și se mai toarnă un strat de nisip.
Metoda 3. Topiți ceara, apoi aplicați câte un strat de ceară pe fiecare lămâie cu o pensulă. Lasă ceara să se usuce. Apoi puneți lămâile într-o cutie ventilată.
Vezi și:
Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete
Deseori, un anumit fel de mâncare necesită mult timp și etape de preparare: feliere, prăjire, fierbere și așa mai departe.
De aceea, uneori, vrei doar să amesteci toate ingredientele, să le pui în cuptor și să te ocupi de alte treburi până când mâncarea este gata.
O omletă nu este doar delicioasă, ci este o mâncare sănătoasă pentru întreaga familie. Îți oferim o rețetă simplă și ușoară pentru a prepara această omletă.
Prăjitură de orez cu cacao și vanilie: un desert foarte simplu, dar atât de bun
Trebuie doar să tăi toate ingredientele, să le amesteci și să le pui în cuptor. La final te veți bucura de o mâncare grozavă.
Omleta cu dovlecei și brânza la cuptor. Ingrediente:
5 ouă,
3 dovlecei,
150 grame de brânză,
5 linguri de smântână,
ulei vegetal,
sare și piper negru,
usturoi uscat sau orice alt condiment preferat
Metoda de gătire
Dovlecelul se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântână, sarea, piperul, usturoiul tocat și amestecă-le bine.
Unge un vas de copt cu ulei vegetal. Întinde dovleceii, iar deasupra pune câteva linguri din compoziția de ouă și smântână.
Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta
Urătorul strat trebuie să fie de brânză. Apoi urmează un nou strat de dovlecei, unul de ouă și smântână și unul de brânză. Repetă straturile până termini toate produsele. Ultimul strat trebuie să fie de brânză. Trimite vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News