Păstrează întotdeauna o crenguță de rozmarin în casă. Iată cinci motive
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Păstrează întotdeauna o crenguță de rozmarin în casă. Iată cinci motive. Sursa foto: freepik.com
Păstrează întotdeauna o crenguță de rozmarin în casă. Iată cinci motive. Sursa foto: freepik.com
Mulți oameni sunt familiarizați cu aroma pronunțată a rozmarinului și folosesc planta în diferite rețete. Dar asta nu e totul.  

Această plantă este atât de utilă încât poate fi adăugată în multe produse cosmetice. Află cinci moduri interesante de a folosi rozmarinul în viața de zi cu zi. Nu o sa regreți!

Repelent pentru țânțari. În lunile de vară, acest truc va fi deosebit de popular. Te-ai săturat de insectele care te înțeapă? Pune câteva crenguțe de rozmarin pe grătarul încins. Dacă nu ai grătar, aprinde o lumânare într-un pahar cu pereți înalți și pune crenguța de rozmarin deasupra. Asigură-te că focul nu atinge crenguța, care poate lua foc.

Beneficiile consumului de oleaginoase. 8 alimente minune pentru creier

Plicuri aromate. Umple-ți casa cu o aromă proaspătă! Scote acele de rozmarin de pe crenguță și pune-le în pungi de pânză. Dacă dorești, poți adăuga și alte ierburi aromatice: lavandă, mentă sau mușețel. Leagă pliculețele și așează-le în dulapuri, sertare și în diferite zone din casă. Apropo, pe lângă faptul că toată casa se va umple cu o aromă plăcută, acest miros va speria țânțarii și alte insecte enervante!

Scrub. Orice produs cosmetic cumpărat de la magazin nu este format din ingrediente complet naturale. Din fericire, poți face unul acasă fără niciun efort. Combină  sare, coajă de portocală, frunze de rozmarin și ulei de măsline într-un blender și amestecă până se omogenizează. Acest scrub va exfolia perfect pielea.

Băutura sănătoasă care te ajută să slăbești, chiar dacă nu vrei. Iată rețeta

Tonic pentru față. Și acest remediu natural ajută la curățarea și îngustarea porilor! Pentru a-l pregăti, ai nevoie de doar 5 minute și de câteva ingrediente: câteva crenguțe de rozmarin și oțet de mere. Se pune planta în apă și se aduce la fierbere, apoi se adaugă câteva picături de oțet de mere. Soluția obținută de răcește și se toarnă într-un recipient. Tonicul poate fi folosit, zilnic, dimineața și seara după procedura principală de îngrijire a pielii.

Când devin migdalele periculoase. Consumul în exces te poate "otrăvi"

Ajutor la concentrare. Dacă în timpul muncii îți dai seama că ești prea obosit și nu te mai poți  îndeplini eficient sarcinile, inhalează aromă de rozmarin. Un studiu a demonstrat că mirosul plantei îmbunătățește abilitățile cognitive și starea de spirit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel