Data publicării:

Păstrăv indigen uriaș, prins pe un mic râu din România. Pescarul nu a putut să-l ia în minciog / video viral

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Cu câteva zile înainte de închiderea sezonului de pescuit la păstrăv, un pescar din România a reușit o captură impresionantă pe un râu mic.

CITEȘTE ȘI                -              Un cunoscut pescar a reușit niște capturi superbe de păstrăv indigen pe pe unul dintre cele mai izolate râuri din țară / video în articol

Începând cu anul 2020, sezonul de pescuit la păstrăv se desfășoară între 1 aprilie și 30 septembrie, după ce s-a decis prelungirea perioadei cu aproximativ o lună și jumătate. Potrivit unei reglementări de secolul trecut, pescuitul la această specie era permis doar între 1 mai și 14 septembrie.

Cum sunt ultimele zile din septembrie și sezonul se apropie de închidere, mulți pescari profită de vremea bună și merg pe râuri în speranța că își vor încununa sezonul cu niște capturi impresionante. 

Un norocos al acestui sfârșit de sezon este și Dănuț, un pescar care administrează canalul de YouTube Dănuț BaitCasting și care a prins pe un mic râu din România un păstrăv de 63 de centimetri lungime.

„În acest videoclip am reușit să arăt la cameră unul dintre cei mai MARI, dacă nu chiar cel mai mare PĂSTRĂV INDIGEN din râurile României din acest an, având o lungime surprinzătoare de 63 cm!“, a scris pescarul pe canalul său de YouTube.

După mai multe încercări eșuate în aceeași bulboană, Dănuț a simțit că lingurița rotativă pe care o utiliza a fost mușcată. Deși pescarul a estimat inițial că peștele s-ar putea apropia de 50 de centimetri, acesta s-a dovedit a fi mult mai mare.

„Fraților, nu pot să-l scot de pe fund! Wow! Wow! Nu pot să-l scot!“, a spus bărbatul în timp ce mulina și scotea peștele din apă.

În final, pescarul reușește să aducă peștele la mal, dar minciogul pe care îl avea la el s-a dovedit a fi prea mic pentru captura impresionantă. Peștele pur și simplu nu a încăput în minciog și a căzut în albie.

CITEȘTE ȘI                -                  Regele Păstrăvului din Ardeal a dat o nouă lovitură. Renumitul pescar Vasile Ilea a prins un alt păstrăv uriaș / foto în articol

Imaginile cu captura impresionantă a pescarului Dănuț pot fi văzute în videoclipul de mai jos.

Youtube video image

Păstrăvul este considerat un adevărat "rege" al apelor montane, fiind o specie emblematică pentru râurile României. Acest pește nobil, cu trupul fusiform și solzii argintii, își găsește habitatul ideal în apele curate și răcoroase ale cursurilor de apă din munții noștri. Păstrăvul este un prădător versatil, hrănindu-se cu insecte, larve, crustacee și chiar cu alți pești mai mici. Datorită calităților sale gustative deosebite, păstrăvul a fost dintotdeauna apreciat atât de pescari, cât și de gurmanzi.

În România, există mai multe specii de păstrăv, dintre care cele mai cunoscute sunt păstrăvul indigen și păstrăvul curcubeu. Păstrăvul indigen este o specie autohtonă, întâlnită în special în apele mai reci și mai oxigenate ale munților. Păstrăvul curcubeu, originar din America de Nord, a fost introdus în România în secolul al XIX-lea și s-a adaptat foarte bine la noile condiții de mediu. Pescuitul păstrăvului este o activitate foarte populară în rândul pescarilor sportivi, care se aventurează pe trasee montane spectaculoase pentru a prinde acest pește emblematic.

Din păcate, populațiile de păstrăv din România sunt amenințate de o serie de factori, precum poluarea apelor, defrișările, construcția de baraje și pescuitul excesiv. Pentru a proteja acest tezaur natural, este necesară o gestionare durabilă a resurselor piscicole și o conștientizare crescută a importanței păstrării habitatelor naturale ale păstrăvului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel