Păstrăm pensiile speciale și pierdem banii din PNR? Bogdan Chirieac: Nu credeam că există atâta putregai...
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă sute de milioane de euro decât să facă reforma.

Comisia Europeană critică reforma pensiilor speciale, iar România trebuie să explice de ce sistemul de pensii din România este atât de disproporționat și calculat cu dublă măsură. 

Însuși ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că România riscă să piardă fonduri din PNRR dacă Guvernul României, împreună cu politicienii de vârf, nu vor rezolva problema pensiilor speciale. 

În aceste condiții se pare că prezenta coaliția de guvernare ar prefera o altă amânare a reformei pensiilor speciale în detrimentul faptului că această decizie ar pune în pericol banii care i se cuvin României din programul de dezvoltare PNRR.

Pe acest subiect, a intervenit și analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

Sacrificăm PNRR-ul pentru menținerea pensiilor speciale?

”Acum avem o nouă mostră a acestei putreziciuni înspăimântătoare. Deci nu doar justiția nefuncțională și administrația neperformantă... nu. La nivel înalt, la nivel de politic, se stă la discuție după ce este evident că sistemul aberant al pensiilor speciale nu este acceptat de către Occident. Toată lumea discută și zice: D-le, e neconstituțional. Dacă mă întrebi pe mine, au fost neconstituționale legile prin care s-au creat pensiile speciale. În capul locului, trebuie să rezolve această problemă, renunță la tot PNRR-ul. Sunt capabili să renunțe la 15 miliarde de euro bani pe gratis pentru a dezvolta țara, numai să nu se atingă de pensiile speciale”, a declarat analistul politic Bogdan Chireac. 

”E înspăimântător”

”Nu credeam că există atâta putregai în ministrul ăsta, Budăi. E ceva înspăimântător. L-am auzit adineauri spunând că a fost criticat când a vrut să mărească pensiile seniorilor noștri... Adică tu ești un om atât de bun și ai vrut să mărești pensiile cu bani de acasă de la tine pensiile seniorilor și niște oameni răi îl critică, fiindcă oamenii răi nu vor să se crească pensiile seniorilor.... În același timp nu clipește la pensiile speciale, la ăla cu 10 mii de euro pensie după 20 de ani de muncă”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Deși în mod declarativ politicienii români au promis de nenumărate ori că vor reforma legea și calculul pensiilor speciale, până acum acest lucru nu s-a întâmplat faptic. Rămâne de văzut dacă decidenții de la București preferă ca România să piardă fonduri decât să lase fără privilegii pensionarii ”speciali”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel