Pastilă anti-COVID, autorizată în Japonia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pastilă anti-COVID, autorizată în Japonia / Foto: Pixabay
Pastilă anti-COVID, autorizată în Japonia / Foto: Pixabay
O comisie medicală din Japonia a autorizat o pastilă anti-COVID.

O comisie din cadrul Ministerului Sănătăţii din Japonia a recomandat vineri aprobarea pastilei antivirale împotriva COVID-19 fabricată de Merck & Co Inc, ca parte a planurilor prim-ministrului Fumio Kishida de a oferi noi tratamente până la finalul anului în contextul temerilor crescute privind varianta Omicron, informează Agerpres, citând Reuters.

Decizia comisiei creează premisele livrării a 200.000 de doze pe teritoriul ţării începând cu acest weekend, pe baza pregătirilor anunţate anterior de Kishida.

Japonia mizează pe tratamentele orale pentru a ţine cazurile grave şi decesele sub control în contextul temerilor apariţiei unui al şaselea val al pandemiei. Guvernul a convenit luna trecută să plătească Merck şi partenerului său, Ridgeback Biotherapeutics, circa 1,2 miliarde de dolari pentru 1,6 milioane de doze din medicamentul produs de aceştia Molnupiravir.

În plus, Kishida a anunţat săptămâna trecută un acord pentru achiziţionarea a două milioane de doze dintr-un alt medicament antiviral dezvoltat de Pfizer Inc. Iar compania farmaceutică japoneză Shionogi & Co urmează să solicite autorizarea pentru un tratament propriu, furnizând încă un milion de doze până la începutul anului viitor.

Și SUA a autorizat pastila anti-COVID în cazul unor pacienţi adulţi din grupe de mare risc



Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite a autorizat joi pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck în cazul unor pacienţi adulţi din grupe de mare risc.

Diferite state s-au grăbit să achiziţioneze Molnupiravir, produs de Merck, după rezultate iniţiale foarte promiţătoare, dar, conform unor date ulterioare, prezentate de companie la sfârşitul lui noiembrie, medicamentul s-a dovedit considerabil mai puţin eficient decât estimarea iniţială. Franţa a anulat comanda pentru acest medicament miercuri.

Japonia a confirmat săptămâna aceasta primele cazuri de infectare cu Omicron care nu au putut fi asociate cu călători veniţi din străinătate. Cazuri de transmitere comunitară a variantei Omicron au fost depistate în oraşele vestice Osaka şi Kyoto, iar vineri a fost anunţat un caz suspect în Tokyo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel