Ingrediente
- 150 g paste scurte
- 1 conservă porumb dulce
- 115 g brânza feta
- jumătate de ardei iute
- un sfert de ceapă galbenă tăiată julienne
- 1 conservă roșii cuburi
- 1 avocado
Cum se prepară
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se se prăjesc ceapa și ardeiul iute, potrivit retete.unica.ro. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă roșiile cuburi. Se condimentează cu sare, piper și zahăr. La final se adaugă brânza feta fărmițată, porumbul dulce și avocado.
Vezi și: Supă sârbească. Rețeta savuroasă de Pasulj
BONUS: Salată de paste cu ton și legume
Ingrediente
400 g de paste
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2-3 fire de ceapă verde (sau ceapă uscată)
150 de grame de roşii cherry sau 1 roşie mai mare
1 mână de pătrunjel
2 linguri de porumb
oţet balsamic sau oţet alb sau zeamă de lămâie
sare
piper
320 de grame de ton
50-100 de grame de măsline
Cum se prepară
Când fierbe apa, punem pastele la fiert. Timpul de fierbere îl găsim pe ambalajul pastelor. Este bine să citim întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, tăiem legumele. Verificăm dacă pastele sunt fierte. Le scoatem, le scurgem bine, apoi le răsturnăm în castron, potrivit pofta-buna.com. Puteţi clăti pastele la jet de apă rece, sau să le lăsaţi puţin la răcit.
Puteţi scurge uleiul de la conserva de ton. Dacă folosiţi ton în suc propriu, puteţi adăuga 2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui. În loc de ton conserva se pot folosi: peşte afumat sau marinat sau orice altă conservă de peşte în ulei. Adăugăm o parte din ton şi amestecăm uşor, apoi adăugăm porumbul, măslinele, sare, piper, verdeaţă, şi iar amestecăm totul uşor, de jos în sus. Punem apoi restul legumelor pe care le-am pregătit.
Stropim şi cu puţin oţet balsamic, apoi amestecăm totul. Gustăm acum şi potrivim de sare, piper, oţet. Adăugăm şi restul de ton şi amestecăm din nou. Se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire.
Vezi și: Nu renunța la paste când vrei să slăbești! Cori Grămescu, rețeta de dietă: Este ideală pentru prânz
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"