Paste suedeze. Rețeta senzațională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să încerci o rețetă nouă de paste, diferită de ceea ce știai, poți încerca pastele suedeze.

Ingrediente

- 150 g paste scurte
- 1 conservă porumb dulce
- 115 g brânza feta
- jumătate de ardei iute
- un sfert de ceapă galbenă tăiată julienne
- 1 conservă roșii cuburi
- 1 avocado

Cum se prepară

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se se prăjesc ceapa și ardeiul iute, potrivit retete.unica.ro. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă roșiile cuburi. Se condimentează cu sare, piper și zahăr. La final se adaugă brânza feta fărmițată, porumbul dulce și avocado.

Vezi și: Supă sârbească. Rețeta savuroasă de Pasulj

BONUS: Salată de paste cu ton și legume

Ingrediente

400 g de paste
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2-3 fire de ceapă verde (sau ceapă uscată)
150 de grame de roşii cherry sau 1 roşie mai mare
1 mână de pătrunjel
2 linguri de porumb
oţet balsamic sau oţet alb sau zeamă de lămâie
sare
piper
320 de grame de ton
50-100 de grame de măsline

Cum se prepară

Când fierbe apa, punem pastele la fiert. Timpul de fierbere îl găsim pe ambalajul pastelor. Este bine să citim întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, tăiem legumele. Verificăm dacă pastele sunt fierte. Le scoatem, le scurgem bine, apoi le răsturnăm în castron, potrivit pofta-buna.com. Puteţi clăti pastele la jet de apă rece, sau să le lăsaţi puţin la răcit. 

Puteţi scurge uleiul de la conserva de ton. Dacă folosiţi ton în suc propriu, puteţi adăuga 2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui. În loc de ton conserva se pot folosi: peşte afumat sau marinat sau orice altă conservă de peşte în ulei. Adăugăm o parte din ton şi amestecăm uşor, apoi adăugăm porumbul, măslinele, sare, piper, verdeaţă, şi iar amestecăm totul uşor, de jos în sus. Punem apoi restul legumelor pe care le-am pregătit.

Stropim şi cu puţin oţet balsamic, apoi amestecăm totul. Gustăm acum şi potrivim de sare, piper, oţet.  Adăugăm şi restul de ton şi amestecăm din nou. Se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire. 

Vezi și: Nu renunța la paste când vrei să slăbești! Cori Grămescu, rețeta de dietă: Este ideală pentru prânz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel