Paste simple și gustoase la cuptor: câteva secrete ale bucătarilor cu experiență îți vor schimba viața
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Paste simple și gustoase la cuptor, câteva secrete ale bucătarilor cu experiență îți vor schimba viața. Sursa foto: freepik.com
Paste simple și gustoase la cuptor, câteva secrete ale bucătarilor cu experiență îți vor schimba viața. Sursa foto: freepik.com
Vrei să-ți uimești familia cu o mâncare plină de arome, care se prepară rapid și ușor?

Pastele la cuptor sunt un adevărat atu în bucătărie. Le poți pregăti ușor, obținând un rezultat excepțional. Așadar, iată ce trebuie să faci pentru a pregăti o mâncare simplă și gustoasă în doar câțiva pași.  

Pastele la cuptor amintesc de duminicile în familie. Pe scurt, un preparat sățios, care va fi îndrăgit de toată lumea. Pregătirea este destul de ușoară, dar trebuie să respecți niște sfaturi pentru a obține întotdeauna un rezultat excepțional.

Varză înăbușită fără carne: un ingredient secret va îmbunătăți gustul și culoarea preparatului

Iată toate trucurile și sfaturile pentru a face paste fabuloase la cuptor.

Este greșit să crezi că toate formele de paste sunt bune pentru a fi pregătite în cuptor. Dacă alegi paste lungi, va trebui să acorzi atenție consistenței lor. Este important să optezi pentru paste lungi și groase. Pe de altă parte, spaghetele, care se gătesc prea ușor, ar trebui excluse.

Mai bine alege paste scurte șu groase, care vor reține mai bine sosul. Nu uita că pastele uscate trebuie să fie fierte al dente, înainte de a fi asezonate cu sos.

Păstrează roșiile proaspete timp de 2 ani: ai nevoie doar de niște borcane și apă

Sosul este unul dintre cele mai importante elemente pentru succesul acestui fel de mâncare. Sosul trebuie să fie pregătit în cantitate mare pentru a acoperi toate pastele. Pentru a distribui uniform sosul, este indicat să pui pastele fierte al dente într-un bol mare, să adaugi sosul și să amesteci bine. Abia după aceea, poți transferat pastele cu sos în vasul de copt.

Alegerea condimentului este o chestiune de gust. Pentru un dressing alb, poți opta pentru un mix de legume sau carne tocată cu adaos de ciuperci și mazăre. În acest caz, bechamelul va oferi acea notă în plus, care dă aromă pastelor.

Prima regulă de reținut este că tava de copt trebuie neapărat să fie înaltă. Pentru 8, maxim 10 persoane, tava ideala este cea de 28×26.

Prăjitura cremoasă din orez și ricotta. O felie are doar 180 de calorii

În loc de hârtie de copt, este indicat sa ungi fundul tăvii cu unt și un strop de pesmet. Apoi, adaugă un polonic de sos bechamel. Rezultatul va fi uimitor!

Chiar și alegerea brânzeturilor este importantă pentru pastele gustoase. Pe lângă bechamel, este indicat să folosești brânzeturi uscate, precum scamorza sau fontina.

Dacă intenționezi să folosești ricotta, nu uita să o scurgi, apoi să o asezonezi cu un polonic de sos  bechamel. În acest fel, ricotta se va întinde mai uniform.

Pentru un prim fel gătit optim, este indicat să introduci tava cu paste în cuptorul preîncălzit și să gătești, setând modul static, la temperatura de 180° C pentru aproximativ 25 de minute.  Așadar, iată cum să gătești paste simple și gustoase la cuptor. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel