Paste la cuptor cu dovleac și nucă: o rețetă delicioasă de toamnă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 16 sep 2022, 23:44
WhatsApp
Paste la cuptor cu dovleac și nucă. o rețetă delicioasă de toamnă. Sursa - Pexels
Paste la cuptor cu dovleac și nucă. o rețetă delicioasă de toamnă. Sursa - Pexels
Pastele la cuptor cu dovleac și nucă sunt atât de bune încât vei face mereu această rețetă.  În plus, este gustoasă și sățioasă.  

Dacă îți plac aromele de toamnă, pastele cu dovleac și nucă, coapte în cuptor, sunt pentru tine! Pentru reușita acestui fel de mâncare puteți alege forma de paste care vă place mai mult, însă este esențial ca acestea să fie de calitate superioară și să nu se gătească excesiv în cuptor. Aflați cum să pregătiți această rețetă vegetariană delicioasă.

Ingrediente: 

340 grame de dovleac deja curățat,

1 cățel de usturoi,

50 grame de nuci decojite,

400 grame de paste,

150 grame de brânză scamorza,

250 ml lapte,

25 grame de făină,

125 grame de unt,

sare, piper și nucșoară - după gust,

ulei de măsline după gust.

Modul de preparare

Tăiați dovleacul în bucăți mici, curățați usturoiul și puneți totul într-o tigaie cu ulei. Condimentați cu sare și gătiți aproximativ douăzeci de minute la foc mediu, amestecând des. Când dovleacul este moale, stingeți aragazul și lăsați-l să se răcească.

Carne de pui, înăbușită la borcan. O rețetă ușoară pentru o cină senzațională

Între timp, pregătiți sosul bechamel. Topiți untul într-o cratiță. Adăugați făina și amestecați energic. Apoi adăugați laptele, asezonați cu nucșoară, sare și piper. Continuând să amestecați, gătiți sosul pe aragaz până se îngroașă. 

Dovleacul cu usturoi se pune într-un robot de bucătărie și se transformă într-un piure. Se adaugă și nucile tocate grosier și se amestecă. La final se adaugă și sosul bechamel  pentru a obține o consistență dublă.

Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca

Între timp, gătiți pastele al dente și tăiați brânza scamorza în cuburi. Pastele fierte se scot din apă și se amestecă cu crema din dovleac. Puneți jumătate din paste într-un vas de copt, acoperiți-le cu brânza afumată. Următorul strat va fi iarăși de paste.

Coaceți pastele cu dovleac și nuci într-un cuptor încins la 200 grade, aproximativ douăzeci de minute. Când sunt gătite, scoateți pastele din cuptor și lăsați-le să se odihnească câteva minute, apoi serviți-le pe masă. Poftă bună!

BONUS. Cel mai delicios dovleac umplut. Rețeta pe care trebuie să o știe toate gospodinele 

Toamna se apropie și, odată cu ea, și sezonul dovleacului, care este benefic pentru adulți, dar și copii. 

Deși dovleacul conține mai mult de 90% apă, are multe vitamine, aminoacizi, proteine, carbohidrați.

Beneficiile dovleacului sunt foarte simple: leguma conține vitamine precum A, C, E, D, PP, K, grupa B și vitamina T. 

Iată o rețetă de dovleac uimitoare și foarte sănătoasă, care va fi un plus incredibil pentru masa ta de sărbători sau cină.

O să ai nevoie de următoarele ingrediente:

dovleac - 1 bucată,

orez pentru pilaf - 50 grame,

măr - 2 bucăți,

stafide - 25 grame,

zahăr și scorțișoară - după gust,

unt - 1 lingură.

Modul de preparare

Alegem un dovleac de mărime medie și fără defecte, sub forma de puncte negre și tăieturi. Dovleacul se spală bine și i se taie capacul. Nu trebuie aruncat, deoarece ne va fi de folos.

Scoatem semințele din dovleac, care apoi pot fi uscate și prăjite. Scoatem toată pulpă dovleacului cu un cuțit și o lingură. Tăiem pulpa dovleacului în cuburi.

Dovlecel cu gust de ananas: o rețetă neobișnuită și extrem de bună

Curățăm și tăiem și merele cuburi. Se amestecă zahărul, orezul, pulpa de dovleac, merele, stafidele spălate și scorțișoara.

Amestecăm bine toate ingredientele și le punem în dovleac. Deasupra, adăugăm o bucată de unt. Închidem dovleacul cu capacul, pe care l-am tăiat inițial. Pornim cuptorul la 180 de grade și coacem dovleacul aproximativ 50-60 de minute.

Marginile dovleacului ar trebui acoperite cu hârtie de copt ca să nu se ardă. Imediat ce dovleacul devine moale, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească puțin. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?