Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase. Sursa - Pexels
Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase. Sursa - Pexels
A găti o mâncare bună nu este întotdeauna rapid și ușor. Cu toate acestea, cu rețeta de astăzi nu veți avea nicio problemă.

Rețeta de paste cu vinete este gustoasă și făcută din ingrediente simple, dar extrem de sănătoase. Acest fel de mâncare este la îndemâna tuturor și, fără îndoială, va mulțumi întreaga familie.

Ingrediente:

300 ml sos de roșii,

2 vinete,

1 lingură ulei de măsline,

300 grame de paste, 

20 grame parmezan ras,

2 căței de usturoi,

pătrunjel, sare și piper - după gust,   

6 roșii cherry 

o ceapă,

3 linguri de smântână. 

Prepararea rețetei

 

Căliți ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugați, apoi, vinetele tăiate cubulețe. Le sotăm câteva minute. Adăugăm sare și puțină apă și punem capacul. Gătim 5 minute și adăugăm sosul de roșii. Se lasă la fiert de un sfert de oră, după ce asezonați totul cu piper și sare.


Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator: trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul

Urmează smântâna. Amestecați  Se adaugă apoi roșiile cherry tăiate felii și se mai fierbe încă 5 minute.

Apoi trebuie să fierbeți pastele în apă sărată. Când pastele sunt gata, se scot din apă și se adaugă în amestecul de vinete. Amestecați și lăsați-le să fiarbă câteva clipe. Serviți pastele pe masă, după ce adăugați puțin pătrunjel tocat și parmezan ras. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi prăjiți acasă ca la fast food: ingredientul secret, care trebuie adăugat

 

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Crusta nu s-a format, iar cartofii s-au fărâmițat. Deși ești motivat de cea mai bună intenție, ți se pare imposibil să prăjești cartofii. Înainte de a prăji cartofii ar fi bine să știi un „secret”, capabil să determine rezultatul final.

Ai trei mere în cămară? Prepară această plăcintă cu o crustă aurie și crocantă

În primul rând, spălați și curățați cartofii. Apoi tăiați-i în bucăți, și puneți o oală plină cu apă pe aragaz. Când apa începe să clocotească, adăugați cartofii și lăsați-i să fiarbă cel puțin cinci minute.

În apa trebuie să adăugați ingredientul secret, care face diferența. Pe lângă sare, puneți un praf de bicarbonat de sodiu.

Acest lucru va permite formarea unei cruste aurii și crocante.  Mai departe, scoateți cartofii din oala cu apă fierbinte și puneți-i într-un vas cu apă rece pentru ca să elibereze amidonul. Ulterior, cartofii pot fi prăjiți în ulei încins bine. După ce s-au făcut, cartofii trebuie scoși pe un  prosop de hârtie ca  să se elimine uleiul în exces.

O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Trucul cu bicarbonatul de sodiu este valabil și în cazul cărnii. O linguriță de bicarbonat de sodiu este una dintre soluțiile ideale pentru a ne asigura că, în timpul gătirii, carnea rămâne fragedă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel