Paste carbonara cu dovleac, o rețetă neobișnuită de toamnă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 31 oct 2022, 08:13
WhatsApp
Paste carbonara cu dovleac, o rețetă neobișnuită de toamnă. Sursa - pixabay.com
Paste carbonara cu dovleac, o rețetă neobișnuită de toamnă. Sursa - pixabay.com
Toată lumea iubește pastele carbonara. Încearcă să adăugați niște dovleac de sezon la mâncarea preferată, iar gustul va deveni și mai bun.

Dovleacul se potrivește bine cu gustul delicat cremos al carbonarei. Alegeți un dovleac mic și gătiți pastele conform rețetei de mai jos.

Ingrediente:

dovleac - 1 bucată,

nucșoară - 1 linguriță,

ulei de măsline - 1 lingură,

lapte - 1 lingură,

gălbenuș - 2 bucăți,

spaghete (sau orice alte paste care vă plac) - 400 grame,

bacon  - 120 grame,

usturoi - 1 cățel,

parmezan - 120-150 grame,

piper negru proaspăt măcinat.

Prepararea

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă de copt cu pergament și puneți jumătățile de dovleac cu coaja în jos și stropește-le cu ulei de măsline. Coaceți până se dovleacul înmoaie, circa  30 de minute. Se lasă să se răcească puțin, apoi se scoate pulpa și se zdrobește cu o furculiță.

Nu ai gătit niciodată sfecla așa: o rețetă neobișnuită care va fi pe placul familiei

Între timp, la fier într-o oală mare cu apă. Adăugați pastele și gătiți-le al dente, circa 10 minute. Lăsați deoparte 1 cană de apă în care ați fiert pastele, deoarece o veți folosi pentru sos.

Adăugați baconul într-o tigaia fierbinte și gătiți-l până devine crocant, circa  6 minute. Se adaugă usturoiul zdrobit și se călește, aproximativ 1 minut.

Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes, pe care toate gospodinele o pot face

Reduceți focul la mic și apoi adăugați în tigaie, pastele și pulpa de dovleac și amestecați bine pentru a acoperi pastele cu sosul.  Dacă doriți mai mult sos, adăugați cana de apă în care ați fier pastele. La final, adăugați parmezanul ras. 

Fiecare porție de paste carbonara se decorează cu piper și mai mult parmezan. Poftă bună!

Vezi și:

 

Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent 

 

Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.  

Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

brânză feta,

roșii cherry,

ceapă,

pulpe de pui,

ulei de măsline,

condimente după gust.

Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.

 

Prepararea 

 

Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici.

Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.

Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.

Cu se poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine


Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.

Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună!

Vezi și:

Ardei umpluți în stil lasagna: fără carne și fără orez. Nu i-ați preparat niciodată așa

În bucătărie, puteți crea diferite bucate delicioase. Un fel de mâncare, pe care cu siguranță, nu l-ați preparat până acum sunt ardeii umpluți în stil lasagna

Ardei umpluți în stil lasagna. Ingrediente:

3 ardei roșii mari,

200 grame foi de lasagna,

450 grame spanac frunze congelate,

20 grame roșii uscate (tocate).

Ingrediente pentru sosul Bechamel:

300 grame nuci caju,

80 ml ulei vegetal,

4 linguri sare,

1 praf nucșoară rasă,

30 grame făină,

2 linguri de pastă miso.

 

Prepararea

Se spală ardeii și se scot cotoarele și semințele. Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare până când sunt ușor moi și maleabile. Clătiți-le cu apă rece și tăiați-le bucăți pentru a intra perfect în interiorul ardeilor.

Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata 

Pentru sosul bechamel vegan: fierbeți 350 ml apă și amestecați nucile caju, uleiul, nucșoara, făina și pasta miso. Se trece spanacul prin apă clocotită, se condimentează cu sare și piper. Umpleți ardeii, mai întâi, cu o bucată de lasagna, niște spanac, apoi roșii uscate, apoi un strat de bechamel, apoi iarăși o foaie de lasagna.

Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei

Continuați să stratificați până când ardeii sunt umpluți. Aceștia se coc într-un cuptor, într-un vas termorezistent, la 180 grade, circa 35-45 de minute. Se decorează cu nuci de pin, rucola și busuioc și se servesc pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?