Pasta Frolla cu gem de gutuie, o bucurie pentru papilele gustative. Se servește în Italia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Egipt și Grecia
Pasta Frolla este o tartă delicioasă care se servește în Italia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Egipt și Grecia. Iată cum se prepară această rețetă...
Ingrediente
Aluat
100 g zahăr
125 g unt la temperatura camerei
1 ou
1 gălbenuș
2 linguri lapte
esență de vanilie
5 g praf de copt
240 g făină
un praf de sare
Umplutură
500 g gem de gutuie
Cum se prepară
Untul moale se amestecă cu zahărul, oul întreg, gălbenușul, laptele și esența de vanilie. Se adaugă făina, se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se formează o bilă de aluat. Aluatul pentru tartă se lasă la odihnit timp de 30 de minute, potrivit rețete.unica.ro.
Aluatul pentru Pasta Frola se împarte în 2 părți (75% pentru aluatul tartei și 25% pentru decor). tava de tartă se unge cu unt și se pudrează cu făină sau se tapetează cu o foaie de copt. Se întinde aluatul pentru tartă și se potrivește în tavă.
Se amestecă bine gemul de gutuie. Dacă este prea dens, se poate adăuga o lingură de apă. Se adaugă gemul de gutuie peste aluatul de tartă și se întinde uniform. Aluatul pentru decor se întinde cu ajutorul unui sucitor. Se taie în fâșii de 1 cm lățime. Fâșiile de aluat se așază peste tartă și formează un grilaj. Opțional se poate unge aluatul cu ou bătut. Pasta Frola cu gem de gutuie se coace până ce aluatul devine auriu (circa 30 minute).
- Image by mdjaff on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News