Cum s-a născut pasiunea Regelui Charles pentru România
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Jurnalista Camelia Csiki, care realizează emisiunea „Ora Regelui”, a vorbit despre pasiunea Regelui Charles al III-lea pentru România.

„Pasiunea Regelui Charles pentru România e născută din poveștile Regelui Mihai. Erau rude. Avea o stimă foarte mare pentru Regele Mihai pentru că primele persoane care l-au ajutat pe Regele Mihai în exil, chiar prima persoană, a fost Regina Elizabeta; era principesă pe atunci. I-a oferit o locuință în una dintre reședințele pe care le deținea. Regele Mihai a refuzat, dar au păstrat relația. S-au întâlnit la Vila Sparta în 1952, înainte să fie încoronată Regina Elizabeta. Este persoana care l-a și convins să se mute în Marea Britanie.

E evident că Regele Charles îl cunoaște de mic pe Regele Mihai și l-a iubit și l-a apreciat. Dar, plecând de la Regele Mihai, Regele Charles a început să cerceteze și a aflat că a avut o rudă în Transilvania și vorbește foarte mult despre acest lucru. Nu e doar un marketing când spune că „mă înrudesc cu Vlad Țepeș”. Este vorba despre o contesă, Claudine Rhédey (Stră-străbunica Reginei Elizabeta), din Sângeorgiu de Pădure. Noi am făcut povestea la „Ora Regelui”. E senzațională povestea. Această contesă a avut 3 copii. Avea un castel în Cluj și unul la Sângeorgiu de Pădure. A murit destul de tânără... era îndrăgostită de soțul ei militar. S-a dus în ciuda avertismentelor după el și a avut una accident cu trăsura, fiind și însărcinată. În urma acestui caz moare, dar pierde și sarcina”, a povestit Camelia Csiki, pentru DC News.

Propaganda comunistă este stridentă în rândul tinerilor needucați

„Din păcate, un lucru pe care îl regret și eu... și astăzi lumea mă acuză că mint de multe ori.”, a spus jurnalista Camelia Csiki, în contextul în care vorbea despre tinerii care îl văd pe Ceaușescu drept erou.

„În 30 de ani nu au reușit să se lămurească?”, a întrebat și Oana Stănciulescu.

„Sunt 35 de ani și încă sunt persoane care nu cred... Din păcate, a fost propaganda comunistă care a fost foarte puternică și care a rămas până în zilele noastre și mi se pare incredibil că astăzi Ceaușescu ocupă locul 1 la popularitate în rândul românilor, în rândul tinerilor needucați. Acești tineri sunt tinerii cărora bunicii lor le-au spus că s-a trăit bine în comunism. Nu s-a trăit bine. Există o campanie agresivă pe online în care Ceaușescu este lăudat pe nedrept și nu se vorbește despre ce a făcut Regele Mihai”, a încheiat Camelia Csiki, al DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel