Data publicării:

Pască poloneză. Cum se prepară Sernik: Rețeta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Poate, anul acesta, vrei să încerci o rețetă nouă de pască. Așa că noi îți recomandă variantă poloneză - Sernik.

Sernik sau pasca poloneză este un fel de cheesecake în stil european. Polonezii folosesc o brânză specială numită twarog pentru a prepara această pască.

Cum se prepară pasca poloneză (sernik)

Într-un castron încăpător se amesteca cele 6 gălbenușuri cu 100 g zahăr până se obține un mix cremos. Se adaugă răzătura de lămâie, smântâna și brânza. Într-un alt castron se spumează cele 6 albușuri. Albușurile se adaugă peste gălbenușuri și se înglobează prin mișcări de învăluire, de jos în sus, potrivit retete.unica.ro. Aluatul pentru pasca poloneză se toarnă într-o formă rotundă. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 50-60 minute (în funcție de cuptor). Dacă pasca se gătește prea repede la suprafață, se va acoperi cu folie de aluminiu.

După ce pasca s-a gătit, aceasta nu se scoate imediat din cuptor, ci se oprește focul și se crapă puțin ușa cuptorului. Pasca poloneză (sernik) se pudrează cu zahăr și se servește când s-a răcit cu smântână sau cu gem.

BONUS: Pască fără aluat. Rețeta lui Teo Trandafir

Ingrediente

- stafide
- 4 fiole aromă de vanilie sau de rom
- 350-400 g zahăr sau îndulcitor
- 10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (pentru că nu au colesterol)
- 200 ml smântână lichidă
- 1 kg brânză de vaci

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul. Într-un vas mare, cu ajutorul unui mixer, se adaugă ingredientele treptat, amestecând continuu la viteză medie. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează compoziția.
Se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor, potrivit retete.unica.ro.

Aveţi grijă că această compoziţie de pască fără aluat va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz. Viteza mixerului trebuie să fie mică sau medie. Dacă nu vreți să folosiți zahăr pentru pasca fără aluat, puteți folosi un îndulcitor natural, însă cantitatea trebuie ajustată pentru că acestea nu au aceeași putere de îndulcire ca zahărul. Aveți grijă ca pe ambalaj să se menționeze că îndulcitorul poate fi gătit la temperaturi înalte.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel