Data actualizării:
Data publicării:

Pască fără aluat. Rețeta simplă și rapidă care face senzație pe masa de Paști

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay

Pască fără aluat este o rețetă ușor de făcut, iar rezultatul va face senzație la masa de Paște din acest an.

Pască fără aluat este un desert cu care îți vei impresiona oaspeții de la masa de Paște. Este foarte ușor de făcut.

Ingrediente

- 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce am scurs-o foarte bine)

- 400 grame smântâna normală

- 7 ouă

- o cană cu zahăr

- 125 g unt topit și răcit

- 4 linguri cu vârf de făină

- 4 linguri cu vârf de griș

- 4 plicuri cu zahăr vanilat

- 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom

- 2 lingurițe coajă de lămâie

- un vârf cuțit de sare

Pască fără aluat. Mod de preparare.

În primul rând, se separă gălbenușurile de albușuri. Apoi se pune brânză de vaci într-un bol încăpător și se adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie, scrie Știri Diaspora.ro

Se amestecă cu telul până la omogenizare, apoi se adăugă stafidele.

Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare și apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.

Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, si se da la cuptorul preîncălzit în prealabil.

Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până prăjitură se rumenește frumos.

Când pasca este coaptă, se lasăsă se răcească în tavă, nu se umblă atunci la ea.

Poftă buna!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel