PASCĂ CU BRÂNZĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta pe care trebuie să o încerci de Paște
PASCĂ CU BRÂNZĂ FĂRĂ ALUAT. Sunt persoane care în loc de pasca cu brânză tradițională preferă pasca cu brânză fără aluat. Dacă sunteți una dintre acele persoane, atunci această rețetă este ideală pentru masa de Paște.
Pasca fără aluat este desertul perfect pentru Paște. E festivă, se face ușor, este extrem de delicioasă.
PASCĂ CU BRÂNZĂ FĂRĂ ALUAT. Ingredientele
- 100ml rom / whisky sau apă cală pentru înmuiat stafidele
- 1 coajă rasă de lămâie, amaretto , esență de vanilie sau zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri de faină
- 8 linguri de zahăr
- 5 ouă
- 100g stafide
- 600g brânza de vaci
PASCĂ CU BRÂNZĂ FĂRĂ ALUAT. Mod de preparare
Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puțin alcool, cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia și în apă caldă. Cu cât este apa mai caldă, cu atât se vor înmuia mai repede.
Alegem gălbenușurile de albușuri și amestecăm gălbenușurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, și vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziția.
Adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloașe de făină. Aici trebuie să avem puțină grijă pentru că dacă brânza de vaci este uscată vom folosi mai puțină făină, iar dacă brânza este foarte moale, vom folosi mai multă făină.
Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă și albușele în compoziție. Aceasta compoziție nu trebuie să fie foarte moale, dar totuși să curgă greu.
Ungem o tava cu unt și o tapetăm cu făină sau griș. Turnăm compoziția și o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micșorăm puțin temperatura (pana la 160 grade) și mai lăsăm aproximativ 35-40 minute, până capătă o crustă aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca de Paște trebuie să se răcească încet înainte de a fi tăiată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News