Păsările de curte nu vor mai putea fi crescute în cuști
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 22 feb 2023, 18:54
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Sectorul avicol, în pericol! Uniunea Europeană a propus interzicerea creșterii păsărilor de curte în cuști.

Uniunea Europeană a propus recent interzicerea creșterii păsărilor de curte în cuști, conform profit.ro. Mai multe organizații agricole au reacționat și și-au arătat nemulțumirea. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a recomandat încetarea creșterii păsărilor de curte în cadrul cuștilor. Reprezentanții EFSA susțin că această practică, deși este una „populară”, este periculoasă și aduce mari motive de îngrijorare în industrie.

Organizațiile agricole și-au arătat nemulțumirea în fața noilor propuneri. Conform acestora, sunt „recomandări fără precedent care, dacă ar fi aplicate în acești termeni, ar duce pur și simplu la dispariția celei mai mari părți a sectorului avicol european, inclusiv a cărnii și ouălor”, potrivit profit.ro.

Responsabilii EFSA iau atitudine

Aceștia au propus încetarea creșterii păsărilor de curte în cadrul cuștilor, susținând că acest lucru duce la mutilarea lor și la afectarea bunăstării. Conform primelor informații, continuarea acestei practici este cea care pune în pericol întreaga industrie, dar și consumatorii. Reprezentanți din întreaga lume și-au exprimat nemulțumirea, susținând că producătorii nu vor mai rezista. „Cum vor putea rezista producătorii din UE în fața unei concurențe internaționale acerbe care nu aplică standarde atât de ridicate la fermă?”, întreabă cu îngrijorare responsabilii organizațiilor europene.

Creșterile de import sunt resimțite deja la nivelul Braziliei, Ucrainei și Thailandei. Societățile agricole nu au evitat să aducă acest lucru în discuție, având în vedere că domeniul lor este pus în pericol odată cu implementarea acestei propuneri. Cu toate acestea, recomandarea reprezentanților EFSA are la bază diferite studii, care atestă pericolele pe care puii și găinile le confruntă la nivelul fermelor din Uniunea Europeană, în condițiile în care cresc în cuști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?