Pașaportul de vaccinare anti-COVID, aprobat. Protocol comun în UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Comisia de Transport din PE a aprobat documentul privind elaborarea certificatului de vaccinare. 

Decizia va fi supusă la vot în Parlamentul European. 

Comisia TRAN precizează că, pentru un turism sigur și curat, este necesar ca certificatul comun de vaccinare să facă parte dintr-o nouă strategie a UE privind turismul durabil, după cum au declarat deputații europeni. 

Conform comuncatului de presă, proiectul de rezoluție pentru stabilirea unei strategii a UE pentru un turism durabil- adoptat joi de Comitetul pentru transport și turismm cu 47 de voturi pentru și 2 împotrivă-  îndeamnă țările UE să includă sectoarele turismului și călătoriilor în planurile lor de redresare și să ia în considerare reducerea temporară a TVA pentru aceste servicii.

Testare înainte de plecare. Carantina, ultima soluție

Textul rezoluției arată că pandemia a mutat cererea călătorului către un turism ”sigur și curat” și mai durabil. Solicită statelor membre să pună în aplicare pe deplin și fără întârziere criterii comune pentru călătoria în condiții de siguranță, cu un protocol UE de siguranță a sănătății pentru testare înainte de plecare și aplicarea cerinței de carantină ca ultimă soluție.

Certificatul de vaccinare, alternativă la testarea PCR

Deputații doresc un certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și cerințele de carantină, odată ce există suficiente dovezi că persoanele vaccinate nu transmit virusul sau recunoașterea reciprocă a procedurilor de vaccinare. De asemenea, se subliniază importanța implementării formularului de localizare a pasagerilor din UE și a dezvoltării aplicațiilor de urmărire, urmărire și avertizare voluntare, interoperabile și anonime. 

Textul solicită Comisiei și să înființeze o Agenție Europeană pentru Turism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel