Data actualizării:
Data publicării:

Pasagerii stresaţi pot fi liniștiți de câini de terapie pe Aeroportul din Istanbul / Reuters - Foto în articol

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cinci câini de terapie sunt acum la dispoziţia călătorilor stresați pe Aeroportul din Istanbul (IST) pentru a îi ajuta să se relaxeze, transmite Reuters.

Aeroportul a desfășurat acest program în ultima lună cu scopul de a reduce stresul şi anxietatea pasagerilor care trec prin terminalele sale. Îngenunchind pentru a îl mângâia pe Kuki, unul dintre aceşti câini de terapie, călătoarea Anastasia Podmazova a lăudat serviciul.

'Mă relaxează. Iubesc animalele. Este foarte bun', a spus ea. Ca urmare a feedback-ului pozitiv din partea pasagerilor, operatorul aeroportului IGA vrea să extindă proiectul și să crească numărul câinilor aflaţi la dispoziţia călătorilor. Numărul lor ar putea crește de la 5 câini la 10, a spus Abdulkadir Demirtas, customer experience manager.

Foto

'Călătoriile pot fi stresante ... Potrivit cercetărilor, interacţiunea dintre animale şi oameni reduce nivelul de stres şi anxietatea', a spus Demirtas.

Murat Cengiz Koca, expert în comportament canin şi dresor de câini, care însoţeşte patrupedele prin Aeroportul din Istanbul, a spus că animalele au fost antrenate să nu reacţioneze la sunete sau la oameni.

'Câinii pe care i-am ales aici au trecut printr-un antrenament de un an de zile. Ei se află astăzi aici pentru că antrenamentul a avut succes', a mai spus Murat Cengiz Koca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel