Pasagerii greci ai autocarului din Piața Unirii vor să dea în judecată autoritățile române și agențiile de turism
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pasagerii autocarului care a rămas blocat în limitatorul de înălțime din Piața Unirii vor să dea în judecată autoritățile din România și agențiile de turism.

Autobuzul care plecase din Volos și Larissa, cu 47 de greci la bord, a încălcat limita de înălțime în Piața Uniri din București și s-a izbit de un limitator de înălțime (citește AICI). Grinda metalică a zdrobit acoperișul autobuzului, în timp ce geamurile autocarului au fost sparte, scrie in.gr.

Imediat după producerea accidentului, jurnalistul Val Vâlcu a spus că acel limitator a fost construit „pentru a proteja pasajul, nu oamenii care ar putea fi în autocare“ (citește AICI).

VEZI ȘI     -    Pasajul Unirii și cum sunt semnalizate pasajele în alte țări. Dacă șoferul nu ține cont de semnalizări, traficul se oprește complet / video

Grecii vor să dea în judecată autoritățile române

Maria Thersiti, pasager al autocarului fatal, a declarat:

„Făceam opriri la fiecare 2,5 ore si ceva, în funcție de unde găseam următoarea parcare și pauza era de 20 de minute. Având în vedere condițiile drumului, șoferul mergea încet, am înțeles cu toții asta”, a spus ea.

Întrebată dacă va acţiona în justiţie, Maria Thersiti a spus:

„Mi-aş fi dorit să fim cu toții răniți și persoana care a decedat să fie în viață. Din păcate, pentru că există un mort și pentru că în România au mai avut loc și alte accidente în același loc, încet-încet ne vom organiza să ne deplasăm în justiție împotriva ambelor oficii de turism, Volos si Larissa, dar și împotriva autorităților române”, a spus ea.

Decizia pasagerilor din Grecia e justificată, mai ales că limitatorul de înălțime din Piața Unirii era, potrivit mai multor voci abilitate, neconform. Titi Aur a explicat, într-un interviu exclusiv pentru DC News, că acel limitator a fost construit greșit și că fie nu trebuia să se miște, fie trebuia gândit astfel încât să cedeze mult mai ușor și să nu avarieze autocarul (citește AICI).

Reamintim că, după accident, toate victimele au fost transportate la spital și li s-au oferit îngrijiri medicale (citește mai mult AICI). 

24 dintre cei 47 de pasageri erau din Larissa, 17 din Salonic și restul din Volos, locul de unde a pornit autocarul spre România. În momentul accidentului, autocarul se afla la doar câteva minute distanță de destinația finală pentru vacanța de Crăciun, Palatul Parlamentului.

Totodată, menționăm că după ce Pasajul Unirii a fost recondiționat în acest an, în zonă au avut loc mai multe evenimente nefericite. La începutul lunii septembrie, un camion care a acroșat limitatorul de înălțime pe sensul dinspre Tineretului spre Universitate, după care, pe 21 septembrie, un alt camion a rămas blocat în Pasajul Unirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel