Pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, repatriați duminică de TAROM
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, repatriați duminică de TAROM / Foto: Pixabay, de juno
Pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, repatriați duminică de TAROM / Foto: Pixabay, de juno
189 de pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, repatriați duminică de TAROM.

TAROM va repatria duminică 189 de pasageri care au rămas blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, din cauza anulării recente a zborurilor companiei Blue Air, informează compania printr-un comunicat remis Agerpres.

Cursa, operată pe ruta Otopeni-Zakynthos-Rhodos-Otopeni, va decola la ora 19:10 şi se va întoarce pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 2:00.

De asemenea, luni, 12 septembrie 2022, prin intermediul unei alte curse speciale, urmează a fi repatriaţi alţi 189 cetăţeni din insula Zakynthos. Aeronava care îi va transporta decolează de la Otopeni la ora 13:00 şi se va întoarce la ora 17:10, ora României.

Alte zboruri pentru repatrierea pasagerilor româniSâmbătă, transportatorul aerian naţional a efectuat un zbor de repatriere pe ruta Otopeni-Zakynthos-Heraklion-Otopeni. Aeronava a aterizat în jurul orelor 11:30 având la bord 160 pasageri. De asemenea, o altă aeronavă a companiei a repatriat din capitala insulei Creta - Heraklion un număr de 189 pasageri, cursa aterizând la ora 3:10 - ora României, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Suspendarea zborurilor Blue AirBlue Air Aviation a anunţat marţi, 6 septembrie, că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat miercuri, 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, operatorul aerian low-cost a anunţat vineri că va relua zborurile abia din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Totodată, operatorul aerian a transmis pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare pentru că aceste zboruri nu pot fi operate.

Asistență pentru românii blocați în străinătateÎn acest context, Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, două numere de telefon la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii.

Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul 004 021 4311869, dar şi la numărul 004 0751084537. De asemenea, au la dispoziţie şi adresa de email [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel