Primul pas important spre rezolvarea crizei din Ucraina. PLUS: Vezi momentul întâlnirii Obama - Putin din Normandia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rusia va trimite un convoi la Kiev pentru a încerca rezolvarea crizei din Ucraina, transmite Interfax. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, vineri, după ceremonia de comemorare a 70 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia, că apreciază "gândirea pozitivă" a omologului său ucrainean, Petro Poroșenko, cu care a avut o conversație informală în Franța.

Vladimir Putin a declarat, vineri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că salută "gândirea pozitivă" a lui Petro Poroșenko referitor la rezolvarea crizei din Ucraina și opinia sa că "vărsarea de sânge ar trebui imediat oprită". Putin nu a oferit detalii despre planul de dezescalarade a conflictului din Ucraina, îndemnându-i pe jurnaliști să-l întrebe mai multe pe însuși Poroșenko.

Putin a menționat că ar trebui să înceapă negocierile între Kiev și estul Ucrainei, negocieri la care Rusia nu va participa, deoarece nu este parte a conflictului.

Președintele Rusiei a arătat că-i place atitudinea lui Petro Poroșenko și că, dacă aceasta va rămâne neschimbată, se vor crea condițiile pentru dezvoltarea "relațiilor noastre și în alte zone".

Citește și: Normandia: Putin, discuții informale cu Obama și Poroșenko

Scurta interacțiune dintre Putin și Poroșenko s-a produs, vineri, imediat după o poză de grup a liderilor mondiali. În timp ce majoritatea șefilor de stat și de guvern a intrat într-o încăpere din apropiere pentru a servi prânzul, Putin, Poroșenko și Merkel au rămas în fața ușii, unde au avut un schimb de replici ce a durat aproximativ un minut.

Conform Casei Albe, președintele Vladimir Putin a avut o discuție informală și cu liderul SUA, Barack Obama, care a durat aproximativ 10 - 15 minute. Momentul întrevederii a fost publicat pe internet de Palatul Élysée.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel