Data publicării:

Părul blond. Cum alegem nuanța potrivită și care e îngrijirea corectă după vopsire. Olga Barcari vine cu trucuri / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Olga Barcari, cunoscută și ca „hairstylista vedetelor”, a fost invitată la emisiunea „Pastila de Frumusețe", de la DC News și Spectacola, unde a vorbit despre îngrijirea părului blond. 

Împreună cu moderatoarea emisiunii, Andreea Cercel, Olga Barcari a vorbit despre cum alegem nuanța potrivită nouă și cum îngrijim părul decolorat. 

„Cum știm ce nuanță de blond ni se potrivește?”, a întrebat Andreea Cercel.

„Ne dăm seama cum să ne alegem culoarea potrivită după subtonul pielii.”, a spus Olga Barcari.

„Când ieși de la salon ai o culoare. Acasă, probabil că nu folosești produsele cele mai bune, obții în câteva zile o altă nuanță. Vreau să-mi spui puțin despre îngrijirea corectă a părului blond. Ce folosim?”, a întrebat Andreea Cercel. 

„Este normal să plece culoarea. Este foarte normal ca peste două săptămâni să nu mai ai culoare pe păr, deloc. Este foarte important ca stilistul să te ducă într-o treaptă de galben-pui pentru că atunci poți anula și poți obține ce culoare vrei tu. După aceea dacă îți pui o culoare de gri-perlat, se duce într-un gri mai argintiu până rămâne baza. Baza aceea să rămână un alb curat, fără culoare. Este normal să se ducă în două săptămâni sau chiar la prima spălare pentru că părul este gol. Noi avem nevoie să-l pregătim înainte de a-l decolora. Clientele trebuie să-și pregătească părul cu o lună înainte, cu tratamente de reconstrucție, părul să fie rezistent la un șoc, la acea decolorare, și ulterior ea să-și folosească o gamă de îngrijire profesională acasă, pentru părul decolorat.

Culoarea va pleca foarte repede, dar nu ne interesează lucrul asta. Poți aplica culoare și de două ori pe săptămâna dacă îți permiți, important e să umplem firul de păr cu ceva și avem nevoie de tratamente, de măști, balsam. De multe ori clientele încurcă sau folosesc masca și nu folosesc balsamul, dar sunt lucruri total diferite.

Masca este tratament. Ea deschide cuticula firului de par și intră în adâncul firului de păr, aproape spre măduvă și merge și vede unde este părul stricat sau rupt în interior. Ea reface pe toată lungimea, reconstruiește sau hidratează. Există măști care lasă părul la fel de aspru. O să întâlnești măști care reconstruiesc firul de par, dar îl lasă la fel de aspru pentru că nu este datoria ei. Ea este ca un antibiotic.

Balsamul lasă părul mătăsos. Aplici balsam, cuticula se va închide, părul va fi mai mătăsos, lucios.

Poți ține masca de la 5 la 20 de minute. Nu trebuie să stea mai mult decât scrie pe cutie pentru că, la un moment dat, se oxidează acea mască pe păr. Părul își ia ce are nevoie, clătești foarte bine și dacă e nevoie pui balsam. Ții prosopul pe păr cinci minute și aplici celelalte tratamente fără clătire. Acele tratamente sunt un scut. Sunt tratamente care au în compoziție acea protecție termică. În momentul în care le-ai aplicat știi că părul tău este în siguranță.", a spus Olga Barcari. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel