Partizanii ruși și ceceni anunță că ar fi eliberat două sate din Federația Rusă / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Captură X
Captură X
Grupurile de partizani ruși care săptămâna trecută au început să intre pe teritoriul recunoscut internațional al Federației Ruse au anunțat că ar fi eliberat două sate din regiunile de vest ale țării.

Forțele insurgente cecene care luptă de partea opozanților ruși au intrat ieri în satul Gorkovski din regiunea Belgorod, care ar fi fost - cel puțin parțial - eliberat, au anunțat acestea. O filmare apărută ieri arată unități care se plimbă în apropierea școlii de învățământ secundar din localitate.

Aceștia ar fi înaintat aproximativ 1,6 kilometri până la școala respectivă. Satul Gorkovski are o populație de aproximativ 400 de persoane, care au fost evacuate recent în urma bombardamentelor transfrontaliere intense.

De asemenea, pe alte pagini de X se spune că partizanii ruși și ceceni ar fi eliberat și localitatea Kozinka, tot din regiunea Belgorod. Totuși, alte pagini de X spun că, după arborarea steagurilor pe instituțiile din cele două state, partizanii s-ar fi retras pe teritoriul ucrainean.

Pe siteul map.ukrdailyupdate.com, care prezintă evoluția în timp real a războiului din Ucraina, cele două localități de graniță menționate mai sus apar drept zone disputate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel