Partizanii din Belarus ar fi atacat cu drone un avion de supraveghere al Rusiei. Autoritățile de la Minsk au introdus controale stricte la frontiere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un avion rusesc de supraveghere A-50 ar fi fost atacat cu drone, potrivit opoziției din Belarus.

Atacul asupra avionului ar fi fost condus de partizani, care a fost avariat și „nu va zbura în curând”, conform RMX.

„Erau drone (care au efectuat atacul). Participanții la operațiune sunt bieloruși”, a declarat Aliaksandr Azarov, liderul organizației antiguvernamentale din Belarus BYPOL, citat pe Telegramul organizației și pe canalul de știri polonez Belsat.

Localnicii din apropierea aeroportului au spus că au văzut o activitate militară intensă în urma exploziilor și că au fost efectuate percheziții în casele din vecinătatea aeroportului.

Ministerul apărării din Belarus nu a făcut niciun comentariu oficial cu privire la incident. Un oficial al ministerului a făcut ușoară raportare, spunând că nimic „îngrozitor” nu s-a întâmplat și că numărul mai mare de trupe din zonă se datorează unor antrenamente efectuate acolo.

Cu toate acestea, potrivit The Moscow Times, autoritățile din Belarus au introdus „controale totale” la granița țării cu Polonia la Brest-Terespol. Martorii au raportat că polițiștii de frontieră din Belarus au percheziționat toate bagajele și că verificările implică acum poliția în civil, precum și ofițerii vamali.

Oamenii care trec granița au trebuit, de asemenea, să răspundă la întrebări despre locul de unde vin, unde merg și pentru cine lucrează.

Pe aeroportul din Minsk, procedurile de securitate pentru pasageri au durat cinci ore în loc de cele 30 de minute obișnuite.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Războiul dronelor. General (r) Barbu, cum sunt pilotate, bruiate și doborâte: Se poate interveni cu laser / video

Mai jos puteți urmări ultima ediție a emisiunii Geostrategica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel