Partidul lui Salvini vrea să le dea câte 20.000 de euro cuplurilor care se cunună în biserică. 47% dintre italieni mai aleg să se cunune religios și 40% nu vor să aibă copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Matteo Salvini
Sursă foto: Facebook Matteo Salvini
Partidul Liga dorește să susțină cuplurile care decid să se căsătorească religios.

Partidul Liga, al viceprim-ministrului italian Matteo Salvini, pune din nou pe masă o propunere ca statul să subvenționeze nunțile la biserică, inclusiv costurile rochiilor de mireasă, inelelor, meniurilor și fotografiilor cu până la 20.000 de euro.

Singura condiție este ca tinerii să-și depună jurămintele în fața altarului.

Subvenția ar fi disponibilă pentru cuplurile al căror venit brut anual nu depășește 23.000 de euro și care sunt cetățeni italieni de cel puțin 10 ani.

Liga a depus aceeași propunere în parlament în aprilie 2019, dar nu a reușit să treacă atunci din cauza crizei guvernamentale din 2019. Acum, Liga, ca parte a coaliției de dreapta, poate conta pe o majoritate parlamentară sigură. Potrivit unei declarații anterioare a partidului, inițiativa este menită să crească numărul de căsătorii și nunți în biserică.

Potrivit celor mai recente cifre ale biroului de statistică Istat, în 2019 au fost efectuate puțin peste 184.000 de căsătorii, în scădere cu 6% față de anul trecut. Ponderea nunților la biserică a fost de 47,4%, în timp ce în 1990, peste 82 % dintre cununii erau oficiate în biserică.

Italia se confruntă cu una dintre cele mai grave probleme demografice din lume din cauza îmbătrânirii rapide a populației și a natalității scăzute. În 2020, doar 13% dintre bărbații italieni și 25% dintre femei au indicat că doresc să aibă copii, iar anul trecut, Italia a înregistrat cel mai mic număr de nașteri. După cum a raportat Remix News, alți 40% au spus că nu vor niciodată să aibă copii. Aceste date pot părea șocante, dar experții preziceau un astfel de scenariu în urmă cu 30 de ani, conform RMX.

Meloni se abate de la promisiunile electorale. În schimb, a decis suplimentarea bugetului pentru a face față preţurilor ridicate la energie

Guvernul Meloni va anunța luni suplimentarea bugetului pentru 2023 cu aproximativ 30 miliarde de euro cu scopul de a redece impactul preţurilor ridicate la energie, deşi va amâna unele din cele mai darnice promisiuni electorale, inclusiv reducerile fiscale,

"Nu vom putea să facem totul dintr-o dată. Încercările din trecut de a face asta s-au încheiat dezastruos", a afirmat duminică ministrul Industriei, Adolfo Urso, într-un interviu acordat publicaţiei La Stampa, potrivit Agerpres.

Noul Guvern de dreapta condus de Giorgia Meloni a anunţat deja că aproximativ două treimi din cheltuielile suplimentare vor fi utilizate pentru a ajuta companiile şi gospodăriile să facă faţă facturilor record la gaze şi electricitate.

Deja în 2022 au fost alocaţi 75 miliarde de euro pentru a contracara impactul preţurilor ridicate la energie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel