Partidul lui Macron își va schimba numele. Schimbare majoră în politica din Franța, înainte de alegerile parlamentare
Partidul lui Emmanuel Macron își va schimba numele.
În Franța, partidul majorității prezidențiale „Înainte, Republică!” (LaREM) își schimbă numele în Renaissance cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare, a informat BFMTV.
"Inițiem o schimbare de fond și de nume. Vorbim de restructurarea Partidului Republicii Înainte pentru a crea un partid prezidențial", explică la TV Stanislas Guerini, delegat general al LaREM.
Partidul lui Macron anunță și lansarea unei confederații numite „Împreună!”
"Președintele Adunării Naționale LREM - Richard Ferrand, președintele partidului Horizons - Édouard Philippe, președintele MoDem - François Bayrou și delegatul general al LREM - Stanislas Guérini, reuniți joi, au anunțat lansarea unei confederații numite „Împreună!”. , care își propune să reunească partidele aliate majorității lui Emmanuel Macron. Horizons și MoDem sunt printre ele.", mai transmite BMFTV.
Sursa citată a reamintit că președintele francez Emmanuel Macron, la un miting de la Marsilia, între două runde ale alegerilor prezidențiale din aprilie, a promis o reînnoire completă a partidului său. François Hollande va fi prezent la ceremonia de învestitură a lui Emmanuel Macron, în această sâmbătă, 7 mai. Vor fi prezenți și Nicolas Sarkozy, Edouard Philippe, Christophe Castaner și Nicole Belloubet.
Analiză: Emmanuel Macron, o victorie à la Pirus? Promisiunea făcută în 2017 pe care nu a ținut-o
Emmanuel Macron, președintele în funcție al Franței a fost reales pentru încă cinci ani cu 58,54% din voturi, împotriva lui Marine Le Pen (41,46%), o victorie obținută grație unui „front republican” mai fragil că niciodată. Jurnaliștii francezi se întreabă dacă victoria lui Macron nu este de fapt o victorie à la Pirus, adică o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere.
Câștigându-și duelul împotriva Marinei Le Pen, Emmanuel Macron a devenit, duminică, 24 aprilie, primul președinte al Republicii Franceze reales de la Jacques Chirac, în 2002. Dar cu o abținere de 28,2% și o cifră cumulată de abținere, voturi albe și voturi invalide, estimate la 34,7%, conform Ipsos Sopra-Steria, Emmanuel Macron este și un președinte care va trebui să facă față unui proces de legitimitate mai pronunțat decât în 2017, atunci când și-a câștigat primul mandat de președinte al Franței. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News