Partidul Comunist, surpriză la alegerile din Salzburg, Austria. Formațiunea lui Nehammer, scădere substanțială față de alegerile precedente
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Formațiunea condusă de Karl Nehammer a ieșit pe primul loc la alegerile din Salzburg Austria.

Partidul comunist KPÖplus și-a asigurat un loc în parlamentul local din Salzburg în cel mai bun rezultat după cel de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, partidul FPÖ a ieșit pe locul doi, iar ÖVP, formațiunea lui Nehammer a ieșit pe primul loc, conform Euractiv.

„Am reușit să-i convingem pe cei care nu mai știu pentru cine să voteze”, a declarat Kay-Michael Dankl, reprezentantul comuniștilor, duminică seara, în timp ce partidul său a obținut 11,7% din voturi.

KPÖplus ar urma să fie un partid de opoziție constructiv, a adăugat el.

ÖVP de centru-dreapta și-a asigurat primul loc, dar a reușit să obțină doar puțin peste 30% – o scădere destul de mare față de procentul de 37,8% câștigat la ultimele alegeri din Salzburg din 2018.

Pe locul al doilea, FPÖ a obținut 25%, continuându-și seria de câștiguri masive, deoarece și-a asigurat încă 7% față de alegerile precedente. Aceste rezultate ar permite celor două partide să formeze o coaliție.

În același timp, SPÖ de centru-stânga a înregistrat pierderi minore, fiind pe locul trei cu 18%, în timp ce Verzii au obținut 8%. NEOS a obținut 4,1% – sub pragul de accedere în parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel