Partidul avantajat de comasarea alegerilor. Bogdan Teodorescu: Are cele mai mari şanse să câştige
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Bogdan Teodorescu, specialist în comunicare, a explicat ce partid ar fi avantajat de comasarea alegerilor.

PNL ar vrea comasarea alegerilor locale cu primult tur la prezidențiale, pe cand PSD ar dori să comaseze unul dintre tururile prezidențiale cu parlamentarele sau deloc.

"Pentru PNL, comasarea primarilor cu preşedintele înseamnă că îşi bagă candidatul de prezidenţiale în turul doi, împreună cu PSD-ul, dintr-un motiv simplu - 84% din primarii din România sunt ai PNL şi PSD. Primarii, când se duc şi muncesc pentru ei să se realeagă, automat trag după sine şi candidatul partidului, că nu o să voteze separat pe liste. Acum, se atinge acel deziderat. Una dintre marile probleme pe care le are orice organizare de campanie electorală este dezinteresul primarilor după ce se realeg.

"Are cele mai mari şanse să câştige"

De foarte multe ori primarii se aleg primii - alegerile erau în iunie la locale şi la parlamentare în toamnă - şi, după aceea, îşi iau o binemeritată vacanţă de patru ani în care ignoră o bună parte din treburile partidului, astfel încât se vede că scorurile pe care le obţin ei pe scor politic sunt uneori mai mici la parlamentare decât au fost pentru ei.

Din cauza acestui lucru, suprapunerea alegerilor ar aduce în sfârşit un avantaj foarte mare celor care deţin primari. Asta ar însemna că, în turul doi, intră PSD cu PNL şi, în principiu, câştigă PNL, pentru că ştim bine, din foarte multă experienţă, că stângă nu câştigă singură alegerile prezidenţiale, pentru că sunt mai mulţi oameni în România care se declară de dreaptă decât de stânga. PSD singur câştigă greu", a explicat Bogdan Teodorescu, în emisiunea Ce se întâmplă, de la DCNews TV.

"Miza PNL este să își bage candidatul în turul doi cu oricine, că are cele mai mari şanse să câştige", a concluzionat acesta.

Vezi și: Cum ar putea câștiga PSD prezidențialele. Bogdan Teodorescu, paralelă cu momentul Vadim, anul 2000: "Noi aici ne aflăm"

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel