Partidă de vânătoare terminată tragic. Doi bărbați sunt aduși în fața instanței pentru crimă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Rhett Noonan)
Sursă foto: Unsplash (Rhett Noonan)
Doi vânători sunt aduși în fața instanței după ce o partidă de vânătoare la care participau s-a încheiat la morgă. 

Doi vânători acuzați de uciderea din culpă a unui tânăr confundat cu un mistreț au fost judecați în orașul francez Cahors, într-un dosar care pune într-o perspectivă sumbră, de asemenea, cultura mai largă și siguranța vânătorilor. Morgan Keane, în vârstă de 25 de ani, a murit după ce a fost împușcat în piept în timp ce tăia lemne pe propriul teren lângă Calvignac, în Lot, sud-vestul Franței, în decembrie 2020. Vânătorul care a tras împușcătura fatală, Julien Féral, în vârstă de 35 de ani, a spus că l-a confundat pe Keane cu un mistreț.

Judecătorul, subliniind modul în care vânătoarea, descrisă de anchetatori drept „total dezorganizată” și „intrinsec periculoasă”, a evoluat în timpul zilei, a spus că este „un miracol” ca un accident să nu fi avut loc mai devreme.

„Îmi recunosc greșeala și o regret”

Cu o voce ruptă, Féral a spus: „Îmi recunosc greșeala și o regret. Mereu am spus asta. Îmi pare sincer rău familiei. Este gravat în mintea mea pe viață. Nu trece o zi în care să nu mă gândesc la asta. Pot doar să spun că îmi pare rău.”

Un al doilea bărbat, Laurent Lapergue, în vârstă de 51 de ani, care conducea vânătoarea și este, de asemenea, acuzat de omor din culpă, a negat responsabilitatea. El a spus că a explicat tuturor vânătorilor prezenți în acea zi regulile de securitate înainte ca aceștia să plece, o afirmație respinsă de Féral și de alți martori.

„Am repetat regulile după cum era necesar, dar nu toată lumea ascultă întotdeauna”, a spus Lapergue. Vânătoarea a fost „perfect controlată”, a adăugat el, „dar poate nu 100%”.

Féral nu ar fi trebuit să tragă de unde era, având un gard viu înalt în fața lui, a spus bărbatul. „Pentru mine acest lucru a fost imposibil. Nu puteai vedea la mai mult de trei metri”, a spus Lapergue tribunalului.

„Și totuși a tras un foc”, a spus judecătorul. 

Morgan Keane și fratele său Rowan, în vârstă de 24 de ani, locuiau singuri pe proprietatea îndepărtată, cu vedere la râul Lot, după moartea mamei lor de naționalitate franceză în 2016 și a tatălui lor britanic în 2019.

Fiul șefului Poliției Locale din Agigea, împuşcat mortal la o vânătoare

Sâmbătă, 5 noiembrie, în jurul orei 12.30, am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în satul Andreiaşu de Jos, în timpul unei partide de vânătoare, un bărbat în vârstă de 36 de ani s-ar fi împuşcat din greşeală, în zona abdomenului. În prezent, bărbatului i se efectuează manevre de resuscitare, la faţa locului”, au precizat reprezentanții IPJ Vrancea, într-un comunicat oficial transmis sâmbătă.

Ulterior, IPJ Vrancea a revenit cu un nou comunicat în care se arată că: "Din verificările efectuate pana in prezent rezultă că unul dintre participanții la activitate l-ar fi împușcat accidental pe barbatul in cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic. (IPJ Vrancea)".

Bărbatul împușcat avea 36 de ani. Primăria Agigea, prin primar Cristian Cîrjaliu a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia lucrătorului din UAT Agigea. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel