Participare românească la Târgul de literatură de la Stockholm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Linda Maria Baros
Linda Maria Baros
ICR Stockholm va participa la a doua ediţie a  Târgului de literatură de la Stockholm , care în acest an se va desfăşura între 5-6 mai, cu un dialog literar între celor două poete invitate:  Linda Maria Baros,  scriitoare de origine română, şi  Hanna Riisager,  scriitoare de origine suedeză.

Târgul de literatură se va deschide pe data de 5 mai, la Casa de Cultură a oraşului Stockholm (Kulturhuset) urmând ca dialogul dintre cele două poete să se desfăşoare pe 6 mai, începând cu ora 11:15.

Colaborarea celor două autoare a început în cadrul atelierului de traducere de poezie organizat anual de ICR Stockholm, la ediţia din 2016, atunci când Linda Maria Baros şi Hanna Riisager şi-au tradus reciproc poemele. La Târgul de literatură cele două poete vor descrie experienţa lor în cadrul atelierului de traducere, vor purta un dialog literar despre arta de a traduce un poem într-o altă limbă şi işi vor citi reciproc o parte dintre poeme.

Linda Maria Baros (n.1981) este membră titulară a Academiei Mallarmé din Franţa, laureată a celebrului Premiu Apollinaire şi redactor-şef al revistei internaţionale de poezie şi arte vizuale La Traductière. Poeziile ei au fost traduse şi publicate în 28 de ţări. 

(w670) Hanna Riis

Hanna Riisager

Hanna Riisager (n.1980)  a studiat teoria literaturii, filosofia teoretica şi greaca clasică la Universitatea din Stockholm. Ca poet a debutat cu volumul För Kvalia (editura Dockhaveri, 2015), pentru care a şi fost nominalizată la Premiul pentru debut Katapult, acordat de Uniunea Scriitorilor din Suedia.

Discuţia o va avea ca moderator pe cunoscuta poetă suedeză Agnes Gerner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel