
El a spus că, din păcate, cei care suferă cel mai mult în această perioadă sunt chiar profesorii. De ce? Pentru că pe timpul grevei, profesorii nu sunt plătiți.
Profesorilor aflați acum în greva li se suspendă contractul de muncă în perioada acestor zile nelucrate. Ceea ce înseamnă că nu sunt plătiți pentru acele zile, urmând să piardă inclusiv sporuri, naveta și alte indemnizații.
„Cu cât se prelungește mai mult greva, cu atât este mai dificil pentru profesori. De ce? Pentru că în timpul grevei, profesorii nu sunt plătiți. Cei care sunt plătiți mizerabil, adică majoritatea, nu mai sunt plătiți deloc. Cu cât se prelungește greva, devine o problemă existențială pentru că vine rata la bancă. Vine viața peste tine și tu nu încasezi bani. Și atunci, fiecare zi care trece este mai dificilă pentru profesori decât pentru Guvern”, a zis Mircea Badea.
„Profesorii din Finlanda au făcut grevă șase luni și după aceea, sistemul de învățământ s-a reformat din rădăcini. Așa o fi, nu ma pricep. Nu știu însă dacă profesorii din România rezistă măcar două luni în grevă. De ce? Pentru că nu rezistă financiar”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.
Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o soluţie care să ducă la stingerea conflictului din educaţie, au anunţat duminică Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "SPIRU HARET".
VEZI ȘI: Răspuns la întrebarea „Ce se tot vaită profesorii? Unii dintre noi nu avem nici măcar 2.500 lei, cât câștigă un debutant, și nu ne plângem atât” - https://www.dcnews.ro/raspuns-la-intrebarea-ce-se-tot-vaita-profesorii-unii-dintre-noi-nu-avem-nici-macar-2-500-lei-cat-castiga-un-debutant-si-tot-nu-ne-plangem-atat_917626.html
„Observăm cum Guvernul, prin purtătorul său de cuvânt, propune aceleaşi prime/vouchere pe care angajaţii din învăţământ le-au refuzat săptămâna trecută", se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.
„Guvernul României trebuie să înţeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, că încă nu a rezolvat cerinţa esenţială: emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant va fi egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, prevedere care a fost eliminată din Legea Învăţământului Preuniversitar", precizează liderii sindicali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Călin Donca, nou mesaj din spatele gratiilor / Răspuns pentru Dorian Popa / Ce se întâmplă cu banii celor care au investit în panouri / video
- ICCJ: Badea, Ciuvică, Gâdea primesc despăgubiri de la Camelia Bogdan. Fosta judecătoare cerea 100 de milioane de lei
- Liderul FPÖ îl compară pe Nehammer cu o cămilă. Care e motivul ironiei
- BANCUL ZILEI: Un primar, la încheierea conturilor cu viața...
- Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video
- Mircea Badea, reacție după incidentul lui George Simion cu bărbatul care-l întreba insistent „Cum este să fii rusofil?”
- Noi dezvăluiri despre presupusa amantă a lui Călin Donca / Ce strategie folosește pentru a-i vrăji pe milionari
- Cea mai nouă șarlatanie. Dan Negru: Mândria și orgoliul au luat locul smereniei și cumsecădeniei
- O maşină din România, accident la 129.000 km. Ţara noastră, lider european la coliziuni pe şosea. Titi Aur, sfat pentru tinerii şoferi
- Horoscop 2-8 octombrie. Zodia care vrea să facă dreptate pentru cei dragi. Daniela Simulescu: Nu încerca să rezolvi ceva ce nu ai rezolvat la tine / video