Data actualizării:
Data publicării:

Partea nevăzută a Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Și aici încep exproprierile

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Facebook, Pod suspendat peste Dunăre
foto: Facebook, Pod suspendat peste Dunăre
Guvernul României intenţionează să dea un HG pentru exproprieri în zona Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Urmează exproprieri în arealul pe care este construit Podul peste Dunăre de la Brăila. Asta se deduce din Proiectului de Hotărâre de Guvern privind modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 857/2018 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila", judeţele Brăila şi Tulcea. 

Ce prevede HG-ul

Art. I. – Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 857/2018 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila", judeţele Brăila şi Tulcea, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 941 din 7 noiembrie 2018, cu modificările și completările
ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Pozițiile nr. crt. 96 şi nr. crt. 375 se modifică în sensul actualizării în condițiile legii, a elementelor de identificare a imobilului, a titularilor de drepturi reale și a sumelor individuale aferente despăgubirilor, în conformitate cu anexa la prezenta hotărâre.

2. După poziția nr. crt. 96¹ se introduce o nouă poziție, respectiv poziția nr. crt. 96², ca urmare a dezmembrării, conform anexei la prezenta hotărâre.

Art. II. – (1) Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, în condițiile legii, pentru imobilele prevăzute la art. I, se încadrează în sumele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 857/2018, cu modificările și completările ulterioare.
              (2) Suma devenită disponibilă se restituie la bugetul de stat, în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei hotărâri.

Art. III. - Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. rǎspunde de realitatea datelor din anexa la prezenta hotărâre, de modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor prezentei hotǎrâri, precum şi de corectitudinea datelor înscrise în documentele care au stat la baza stabilirii acesteia.

Citeşte şi Încep exproprierile pentru Autostrada Ploiești - Buzău și pentru ”gropile de împrumut”. Localitățile din care se vor face. Decizie la Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel