Data publicării:

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, serbare tradițională de Sfântul Nicolae - prietenul copiilor

Autor: Claudia Calotă | Categorie: Stiri
WhatsApp

Miercuri, 6 decembrie 2023, în ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, după Sfânta Liturghie, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează serbarea “SFÂNTUL NICOLAE - PRIETENUL COPIILOR”, aflată la a XIII-a ediţie.

Anul acesta, evenimentul este organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 56 din Capitală. Credincioșii comunității parohiale și copiii prezenți la serbare vor avea parte de momente artistice susținute de Corul de copii CREDO al Școlii Gimnaziale nr 56, coordonat de doamna prof. Mihaela Reiter și Corul mixt VOX COELESTIS al bisericii Iancu Vechi-Mătăsari, care vor interpreta colinde și cântece de Crăciun. Prin implicarea Consiliuliul parohial și a comunității parohiale, toți copiii prezenți vor primi daruri - dulciuri, fructe, jucării, iconițe și cărti de rugăciuni. Copiilor proveniți din familii cu posibilități fianciare reduse le vor fi oferite în această perioadă și alte produse: îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă personală.

Toată perioada lunii Decembrie, cunoscută ca luna darurilor, se derulează campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, cu scopul cultivării dragostei creștine și generozității copiilor și tinerilor. Copiii sunt îndemnați să aducă jucării la biserică, care vor fi oferite copiilor fără posibilități materiale în preajma sărbatorii sfinte a Naşterii Domnului.

În acelaşi timp, în această perioadă Parohia Iancu Vechi-Mătăsari intensifica programul social-filantropic permanent Dar din dar se face rai!, derulat cu scopul ajutorării a peste 120 de familii, aflate în evidenţa serviciului social al parohiei, cu alimente perisabile şi neperisabile, produse de igienă etc.

Săptamânal, în ziua de sâmbătă, în cadrul programului „Masa bucuriei-împreună cu prietenii Mântuitorului Hristos”, este oferită o masă caldă cu trei feluri de mâncare pentru aproximativ 40 de persoane.

În cele 11 luni ale anului 2023, valoarea ajutorului oferit prin programele social-filantropice a fost de peste 90.000 lei, informează parohia Iancu Vechi Mătăsari.                                       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel