Parlamentul UE vrea să impună venitul minim în statele membre pentru combaterea sărăciei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
saracie_2
saracie_2

Europarlamentarii cer Comisiei Europene să introducă venitul minim garantat pentru toate statele membre în vederea  combaterii sărăciei.

În acest sens, Parlamentul European a cerut marţi Comisiei Europene să adopte reglementări care să prevadă stabilirea unui venit minim în cadrul UE, pentru a contracara extinderea sărăciei, care afectează zeci de milioane de persoane în spaţiul comunitar, informează AFP.

Rezoluţia, care are caracter de recomandare, propune ca statele UE să fixeze cote minime de venit bazate pe cel puţin 60% din venitul mediu al fiecărei ţări membre. Proiectul prevede şi dezvoltarea serviciilor sociale în toată Europa.

"În 2010, numărul persoanelor afectate de sărăcie era de 116 milioane, adică peste 20% din cetăţenii UE, iar 8% dintre europeni (42 de milioane de persoane) trăiau în condiţii extreme", a declarat socialistul belgian Frédéric Daerden, autorul raportului adoptat de PE.

În România, aproximativ 221.000 de persoane beneficiază de venitul minim garantat, potrivit cifrelor oferite în septembrie de ministrul Muncii Sulfina Barbu.

Potrivit eurodeputatului ecologist francez Karima Delli, instituirea unui venit minim este "un instrument indispensabil" pentru concretizarea obiectivului CE de scoatere a 20 de milioane de persoane din sărăcie până în 2020.

Citește și:

UE fericeşte peste 200.000 de mii de români. Vezi la cât ar putea ajunge salariul minim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel