Parlamentul European le-a permis refugiaților ucraineni să nu-și schimbe permisele de conducere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Refugiați din Ucraina vor putea să folosească în continuare permisele de conducere emise în țara lor.

Parlamentul European a adoptat o decizie conform căreia refugiații ucraineni vor putea continua să folosească permisele de conducere ucrainene fără a le schimba cu cele ale UE.

„Ucrainenii care au fugit în țările UE din cauza agresiunii militare ruse și au primit statutul de protecție temporară vor putea continua să folosească permisele de conducere ucrainene fără a le schimba cu permisele UE sau să susțină un nou test de conducere în țara gazdă, cât timp au protecția temporară specificată”, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Decizia prevede, de asemenea, că în caz de pierdere sau furt de permis, țările UE vor putea emite noi drepturi europene după ce va verifica la autoritățile ucrainene dacă persoana în cauză deține un permis de conducere ucrainean valabil.

În plus, în anumite condiții, refugiații ucraineni care au lucrat ca șoferi de autobuz sau de camion își vor putea confirma în UE certificatele de aptitudine profesională, eliberate în Ucraina, după finalizarea unui scurt curs de formare și promovare a unui examen. Acest lucru le va permite să lucreze în UE pentru perioada de protecție temporară și va facilita exportul de mărfuri ucrainene.

Această decizie a Parlamentului European trebuie să fie aprobată oficial de Consiliul UE și va intra în vigoare la cinci zile de la publicarea ei în Jurnalul Oficial al UE.

Parlamentul European a susținut propunerea Comisiei Europene de a oferi Ucrainei asistență macrofinanciară a UE în valoare de 1 miliard EURO pentru a răspunde nevoilor bugetare de urgență, conform Bucpress.

Vladimir Putin: Dacă occidentalii vor să învingă Rusia, să încerce. Nu am început încă lucrurile serioase în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a provocat joi pe occidentali să învingă Rusia "pe câmpul de luptă" din Ucraina, unde, susţine el, Moscova "nu a început încă lucrurile serioase", relatează AFP.

"Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!", a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmisă la televiziune.

"Am auzit de mai multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Însă pare că totul se îndreaptă în această direcţie". a adăugat el.

Aceste declaraţii războinice survin în contextul în care SUA şi ţările europene şi-au accelerat în ultimele săptămâni livrările de arme către Kiev, care încearcă să frâneze avansul trupelor ruse în estul Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel