Data publicării:

Parlamentul European aprobă un cod de conduită pentru folosirea inteligenţei artificiale

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-vin-ine-in-maini-cercetare-8439094/
Fotografie de la Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-vin-ine-in-maini-cercetare-8439094/
Europarlamentarii fac progrese în ceea ce privește reglementarea utilizării inteligenței artificiale (IA) prin inițiativele luate în Parlamentul European. Miercuri, aceștia urmează să voteze un proiect de lege referitor la un cod de conduită în industria IA.

La două săptămâni după ce mai mulți experți au atras atenția asupra posibilității ca formele avansate de inteligență artificială (IA) să conducă la dispariția rasei umane, Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență și tehnologie, a adoptat o abordare mai echilibrată, afirmând că probabilitatea unei astfel de situații este foarte mică.

Cu toate acestea, comisarul european și-a exprimat îngrijorarea cu privire la discriminare, manipularea efectivă a oamenilor prin IA și amenințarea pe care o reprezintă pentru procesul electoral. Margrethe Vestager dorește ca dezvoltatorii să ofere asigurări că instrumentele de IA nu vor trata oamenii diferit în funcție de sex, culoare sau cod poștal.

În plus, ea susține adoptarea unei abordări similare Organizației Națiunilor Unite (ONU) în ceea ce privește inteligența artificială. În prezent, obiectivul principal al Margrethe Vestager este ca companiile dezvoltatoare de IA să se conformeze unui cod de conduită pentru a asigura o evoluție corectă și responsabilă a acestei noi tehnologii, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel