Data publicării:

Parlamentul European a aprobat un raport referitor la punerea în aplicare a programului Erasmus+. Dan Motreanu: Principalele concluzii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Dan Motreanu, Facebook
foto: Dan Motreanu, Facebook
Dan Motreanu, europarlamentar PNL, a anunțat că a fost aprobat în Parlamentul European un raport referitor la punerea în aplicare a programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027.

„Am aprobat, în Parlamentul European, un raport referitor la punerea în aplicare a programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027.

Programul Erasmus există din 1987 și sprijină educația și formarea, oferind tinerilor – în principal studenți, elevi și ucenici – diverse oportunități de a studia, de a se forma și de a lucra în străinătate. Există, de asemenea, oportunități pentru cursanții adulți și pentru personalul didactic.

Programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 vizează un număr de până la 12 milioane de participanți si dispune de un buget de 26,51 miliarde de euro. Doar în 2022, prin programul Erasmus + au fost contractate 26.000 de proiecte și au fost sprijinite peste 73.000 de organizații.

Obiectivele raportului votat astăzi au fost analizarea și evaluarea execuției programului Erasmus+, în urma unor consultări intense cu o gamă largă de părți interesate.

 Principalele concluzii și recomandări ale Parlamentului European:

« În prezent, granturile Erasmus nu acoperă în totalitate costurile suplimentare ale studiilor în străinătate. Finanțarea pentru educație în cadrul bugetului UE ar trebui să crească, pentru a se atinge obiectivul stabilit privind accesul larg la o mobilitate de înaltă calitate și pentru a ține pasul cu creșterea costurilor reale de mobilitate

« Modificările aduse acordului de grant ar trebui să constituie o prioritate în cea de-a doua etapă a programului, pentru a se asigura că toți participanții au primit granturile înainte de începerea mobilității lor in cadrul programului Erasmus+

« Cel mai mare obstacol în calea realizării incluziunii este nivelul insuficient de granturi acordate. Trebuie dezvoltate în continuare strategii pentru a se asigura că grupurile subreprezentate, inclusiv persoanele cu dizabilități și cele care provin din comunități marginalizate, au acces efectiv la oportunitățile Erasmus+

« Aproape o treime dintre respondenți au declarat că nu au beneficiat de recunoașterea integrală a creditelor, ceea ce este departe de obiectivele stabilite în Carta Universitară Erasmus. Prin urmare, Parlamentul solicită Comisiei să depună eforturi în vederea unei mai bune recunoașteri a creditelor obținute în perioadele de mobilitate, facilitând transferul de credite între instituții și asigurând valoarea academică a experiențelor lor. În plus, atragem atenția asupra necesității unei „diplome europene comune”.

«Recomandăm relaxarea cerințelor administrative la toate nivelurile și în toate etapele, inclusiv în etapa de depunere a cererilor.", a scris Dan Motreanu pe pagina de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (ajutor-pentru-fermierii-din-republica-molodva--ursula-von-der-leyen--raspuns-la-scrisoarea-lui-dan-motreanu-1_56033500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel