Parlamentarii și-au dat mai mulți bani. Un ales în Parlamentul României ne costă peste 11.000 de euro
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto dcnews.ro
foto dcnews.ro
Se pare că parlamentarii au găsit o metodă nouă prin care să-și majoreze veniturile.

Într-o şedinţă online, organizată aproape ad-hoc, aleșii statului au votat în unanimitate majorarea sumei forfetare aferente fiecăruia cu 7.000 de lei, conform Observator.  

Nu cresc propriu-zis salariile parlamentarilor, ci suma pe care o au la dispoziție pentru a-și finanța activitatea lunară. Acești bani suplimentari pot fi folosiți pentru cheltuielile de cazare, masă, pentru amenajarea biroului, pentru plata propriului site sau a angajaților. 

Fiecare parlamentar are, astfel, la dispoziție 35.000 de lei, bani pe care-i poate cheltui pentru activitatea parlamentară. 50% din această sumă nu necesită justificare. 

Veniturile parlamentarilor români oricum se aflau la nivelul celor mai bogate state din Europa, iar majoritatea vine în acest context, dar și din perspectiva sărăciei, țara noastră fiind a doua cea mai săracă din UE. 

Lunar - sub formă de indemnizație și sume forfetare - un parlamentar din România dispune de circa 11.500 de euro, arată sursa citată. Un parlamentar britanic, prin comparație, ia 8000 de euro, un deputat sau un senator francez încasează 9780, dacă are mai multe mandate și funcții. În Suedia, un parlamentar ia doar 6.300 de euro. Pe de altă parte, senatorii italieni se bucură de 14.600 de euro, iar deputații de 14.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel