Parlamentarii PSD vin DACĂ VOR la citirea moţiunii. Chirieac: Chestiuni în totală neregulă, trebuie condamnate de toată societatea civilă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Camera Deputaţilor
Facebook Camera Deputaţilor
Analistul politic Bogdan Chirieac critică îndemnul conducerii PSD către parlamentari, conform căruia participarea la şedinţa de plen în care se va citi moţiunea de cenzură este facultativă. 

"Prezenţa dvs la şedinţa de plen din 9 septembrie 2021, ora 16:00, este facultativă. Nu este nevoie de cvorum, conectarea se poate face cu tableta STS", este mesajul, conform Antena 3. 

Întrebat ce părere are despre mesajul intern din PSD, conform căruia parlamentarii sunt înştiinţaţi că participarea la citirea moţiunii de cenzură este facultativă, Bogdan Chirieac a reacţionat critic. 

"E în profundă neregulă treaba asta. O moţiune de cenzură trebuie programată, dezbătută şi votată. Faptul că PSD nu votează moţiunea de cenzură pusă de USR şi AUR este în regulă. E o decizie politică, explicată de conducere. Dar a bloca discutarea şi votarea moţiunii este profund în neregulă.

A început Traian Băsescu, a continuat şi Klaus Iohannis în campania electorală şi acum continuă PSD. Sunt chestiuni în totală neregulă, care ar trebui condamnate de toată societatea civilă şi de toată presa din România, indiferent de orientare. A vota moţiunea este un drept democratic. Că nu vii la vot, e altceva. Dar moţiunea trebuie supusă atenţiei Parlamentului, trebuie depusă. Ce o fi după, rezultă din Parlament", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Moţiunea de cenzură se citeşte joi 

PSD se apără 

Senatorul Radu Oprea a intervenit la acelaşi post de televiziune şi a explicat punctul de vedere al PSD. 

"Nu este niciun boicot, aşa cum nu este vorba de boicot nici la BPR. PSD a spus foarte clar că nu doreşte să fie în această mocirlă în care tabăra lui Orban se bate cu tabăra lui Cîţu care se bate cu tabăra din USR. Nu e în beneficiul românilor. Guvernul trebuie să plece în totalitate, cu cei de la USR-PLUS şi cu cei de la PNL", a declarat Radu Oprea la Antena 3.

Ulterior, senatorul a spus că nu ştie ca şedinţa de plen să fi fost convocată, pentru că nu a primit nicio informare în acest sens. 

"PSD îşi menţine poziţia de a nu se amesteca în schimbul de ciomege dintre cei de la USR şi cei de la PNL. Ar fi foarte clar dacă USR-PLUS şi-ar defini poziţia: sunt la putere sau în opoziţie? Ce vină avem noi, ce vină au românii?", a mai punctat senatorul social democrat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel