Parlamentarii lui Cioloș au votat pentru închiderea uzinelor de la Mioveni și Craiova, din 2035. PMP și PNL s-au opus, PSD s-a abținut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Parlamentul European a votat un regulament care interzice producția de mașini cu motoare termice, începând din 2035. Decizia pune în pericol economia românească, în condițiile în care nici Renault, nici Ford nu intenționează să treacă pe motoare electrice producția de la uzinele din Mioveni și Craiova.

Practic, dacă s-ar aplica acest regulament, din 2035 s-ar închide cele două uzine, iar producția de componente auto, la care participă mii de firme românești, ar fi drastic diminuată.

Parlamentarii REPER, în frunte cu Dacian Cioloș, au votat pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă, în timp ce majoritatea parlamentarilor români au votat împotrivă, s-au abținut, ori au absentat de la ședință. Un parlamentar USR s-a abținut, altul a votat în favoarea interdicției. Parlamentarii PSD s-au abținut, ori au absentat, cei ai PMP și PNL au votat cu toții împotrivă.

”Noi, cei de la PNL, suntem ferm împotriva acestui regulament, a spus europarlamentarul Vlad Nistor. La fel, nemții din PPE sunt supărați și au votat împotrivă. Din păcate, Stânga europeană, când e un vot dificil, se coalizează și așa face majoritatea. Își dau mâna și comuniștii și socialiștii și reperiștii și trec peste diferențe. Stânga a votat, a fost ordin de zi pe unitate, ceea ce în PPE n-o să vedeți. Sper că nu se va aplica această bazaconie. Comisia trebuie să hotărască, decizia este una interinstituțională, iar în final sper să câștige poziția germană”, a spus prof. Vlad Nistor.

Deputații PSD au avut o directivă de la grupul PSE, l-am întrebat pe dr. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD? ”Niciun social-democrat român nu a votat pentru, a spus Ciuhodaru. Eu m-am abținut, fiindcă sunt de acord că direcția este corectă, vrem cu toții reducerea poluării, dar nu sunt de acord cu termenele de aplicare, necesită unele clarificări regulamentul, trebuie să vedem și alte soluții”, a spus Ciuhodaru.

Dacian Ciolos , Alin Mituta, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache de la REPER, Vlad Gheorghe de la USR, și Nicu Ștefănuță, demisionar din USR, au votat pentru interzicerea producției de motoare termice, din 2035.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel