Votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc s-a încheiat. Moţiunea a picat. 218 voturi pentru, unul anulat. 40 de parlamentari au lipsit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PARLAMENT MOTIUNE
PARLAMENT MOTIUNE

UPDATE: 218 parlamentari au votat pentru moţiunea de cenzură, iar unul, deputatul Daniel Oajdea, şi-a anulat votul. 33 de deputaţi nu au fost prezenţi la vot. De asemenea, 7 senatori au lipsit, moercuri, de la dezbaterile şi de la votul moţiunii de cenzură.

---

Parlamentarii reuniţi în plenul celor două Camere ale Parlamentului au finalizat votul cu privire la moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Boc. Rezultatele neoficiale arată că Opoziţia ar mai fi avut nevoie de aproximativ 20 de voturi pentru ca moţiunea să treacă. Astfel, au fost înregistrate 219 voturi pentru şi un vot anulat, cel al deputatului Daniel Oajdea.

Votul la moţiunea de cenzură s-a încheiat, miercuri, la Parlament, doar 220 parlamentari exprimându-şi votul, sub cele 236 de voturi care ar fi fost necesare pentru ca Guvernul să fie demis.

UPDATE: Primele calcule arată că moţiunea de cenzură împotriva guvernului Boc a fost respinsă. Opoziţia nu a reuşit să strângă cele 236 de voturi necesare.

La această votul continuă. Deputaţii au terminat de votat, iar dintre senatori au votat aproximativ jumătate.

---

Parlamentarii reuniţi în sedinţă comună a celor două Camere au început votul asupra moţiunii de cenzură depusă de PDS împotriva Guvernului Boc.

Votul este secret, cu bile.

Pentru ca actul „Moţiunea României majoritare, moţiune populară“, iniţiată de opoziţie, să fie adoptată este nevoie de 236 de voturi pentru.

Printre cei care au votat până în prezent se numără Adrian Năstase sau Crin Antonescu.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a votat, impotriva deciziei partidului de a nu-şi lăsa parlamentari să voteze. El şi-a anulat votul Votul său a fost împotriva moţiunii de cenzură.

Citeşte şi:

Moţiunea de cenzură se dezbate în Parlament. Emil Boc: Acum se face diferenţa între adevăraţii politicieni şi populişti – LIVE TEXT

Miting în Bucureşti: Incidente noi în Piaţa Constituţiei. Manifestanţii au încercat să forţeze gardurile de protecţie – LIVE TEXT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel