Data publicării:

Parlamentare 2024. Răsturnare de situație cu respingerea candidaturilor AUR la Bistrița - Năsăud

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

Deciziile BEJ de respingere a candidaturilor AUR au fost anulate de Tribunalul Bistrița-Năsăud. Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat, miercuri.

Prin hotărârea din 23 octombrie 2024, Curtea de Apel Cluj a stabilit, referitor la apelul făcut de Selever Csaba și Iulia Coman, că demersul juridic este lipsită de temei.

Astfel, instanța menține decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud, iar decizia CA Cluj este definitivă.

Motivul pentru care BEJ a respins listele de candidați ale AUR

BEJ a respins listele de candidați ale AUR pentru parlamentare, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, motivând faptul că lipsește semnătura președintelui Consiliului Național de Conducere, Claudiu Târziu, după cum este specificat în statutul partidului.

”În situația de față, statutul partidului prevede expres la articolul 51, alin 3, litera f că propunerile de candidați se fac sub semnătura a două persoane, respectiv președintele partidului și președintele Consiliului Național de Conducere.

Examinând propunerile de candidați, se constată că acestea au fost făcute doar sub semnătura președintelui partidului, lipsind semnătura președintelui CNC, sens în care se reține că nu este îndeplinită condiția premisă prevăzută de art. 52 alin 8 din legea nr. 208/2015.

Constatând, în urma analizei dosarelor de candidatură depuse de Alianța pentru Unirea Românilor, înregistrate la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud sub nr. 86 din data de 16.10.2024, că nu a fost îndeplinită condiția prevăzută de art. 52 alin 8 din legea nr. 208/2015, restul condițiilor fiind îndeplinite”, se arată în decizia dată astăzi de BEJ, potrivit presei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel