Parlamentare 2020. Mădălina Hideg, institutul ARGUMENT: ”Un nou MINIM istoric”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mădălina Hideg, specialist la Institutul de sondare ARGUMENT, a venit cu ultimele informaţii despre alegerile parlamentare. 

”Deocamdată nu se văd diferențe foarte mari față de ceea ce s-a întâmplat în 2016. Este diferență de aproape un procent, dar în acest moment nu putem spune sigur că această diferență se va mări pe parcursul zilei. Cel mai probabil vom avea o prezență între 35 și 40 la sută. Mai mult ca sigur vom avea din nou un minim istoric al prezenței la vot. Să ne amintim că cea mai mică prezență la vot a fost înregistrată la alegerile parlamentare din 2016.

Deocamdată nu sunt foarte mari surprize. Știm în mod tradițional că partea de sud a României are o prezență la vot mai ridicată spre deosebire de partea nord-vest. Ca și la alegerile locale, de altfel, categoria de vârstă care participă cel mai mult la vot este 45-64, urmată de 65+.

Cred că mai merită făcută încă o precizare. Totuși, coronavirusul nu influențează în mod semnificativ prezența la vot, iar asta s-a văzut și în celelalte state europene în care au fost organizate alegeri în pandemie”, a declarat Mădălina Hideg la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel