Parlamentare 2020. Bogdan Chirieac: Un partid are MARI PROBLEME. Nu e deloc o situație fastă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac face radiografia alegerilor parlamentare 2020. Iată cum ar putea arăta viitorul parlament. 

”Deocamdată, în mod surprinzător, un partid mare, care era mare și tare, are mari probleme, incredibil. Se pare că totuși lumea s-a uitat cu atenție și la România TV și la DC News și a înțeles ce s-a întâmplat în această lună de campanie. Probleme mari, într-adevăr. În ceea ce privește această prezență la vot lucrurile sunt total surprinzătoare.

Diseară la ora 21:00 când vom vedea datele finale vă spun acest lucru: probabil că este ultima campanie electorală care se va mai desfășura prin mijloace clasice. Și așa această campanie nu a fost clasică. Nu s-a putut merge din ușă în ușă, este o aberație să faci alegeri în plină pandemie.", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Probleme cu legitimitatea

"Avem o mare problemă cu legitimitatea viitorului parlament pentru că dacă situația riscă să se deprecieze, deci dacă situația continuă să se deprecieze și ne trezim cu o prezență la vot 35-38%, legitimitatea viitorului parlament este sub semnul întrebării.

Sigur, este perfect legal, e corect, corect dacă nu mai văd ce s-a întâmplat la Sectorul 1, la alegerile locale. Să presupunem că a fost doar un accident, de altfel neanchetat de justiție și nici nu va fi anchetat pentru că justiția are alte treburi. Dacă alegerile sunt corecte vom avea un parlament ales de 35% din populația cu drept de vot și o majoritate care va însemna cam 17-18% din populația totală a României. Deci atunci când e vorba de luat măsuri dure, vă dați seama că oamenii ăia îi reprezintă pe 17-18% din totalul publicului cu drept de vot din România. Nu e deloc o situație fastă. Îmi e teamă că două partide nu vor putea să facă majoritate. E nevoie și de al treilea. Deci este foarte probabil”, a mai spus analistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel