PARLAMENTARE 2016. Război total în PMP: Steriu i-a PROSTIT. Fără noi, lua 0,5% la locale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP, a revoltat aripa PP-DD din partid, despre care a afirmat că sunt oameni care nu au nimic în comun cu spiritul UNPR pentru că au fost adversarii politici ai partidului. Un fost lider PP-DD, actual membru UNPR, îi amintește lui Valeriu Steriu că în vreme ce PP-DD a luat 15% la alegerile parlamentare, UNPR a obținut 3% la recentele alegeri locale. 

În 17 noiembrie, Curtea de Apel a suspendat, fără termen, procesul cu privire la fuziunea dintre UNPR și PMP, până când se judecă recursul unuia dintre contestatari. Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP, afirmă că nu mai e nicio cale de atac la adresa fuziunii, pentru că instanța a respins intervenția unor foști membri UNPR și că în acest moment asistăm la o ”întărziere birocratică, generată de termenele instanței, care va fi fixat in zilele urmatoare”. 

Valeriu Steriu s-a referit în termeni duri la o parte din membrii PMP. 

”Trebuie spus că actualele zbateri politice ale unor auto-proclamați disidenți din UNPR, nu sunt decât mașinațiunile a câtorva foști președinți de organizații, ceea ce îi face să nu fie reprezentativi nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere electoral. Cei care se revendică și se proclamă în prezent drept liderii salvatori ai UNPR sunt, în fapt, proveniți din PP-DD și nu au nimic în comun cu spiritul UNPR, fiind până nu de mult, chiar adservari politici ai UNPR”, a afirmat Valeriu Steriu. El face un apel la aleșii locali ai UNPR ”să nu fie victime ale unui război de culise demarat de niște oameni supărați că au pierdut șansa de a se înfrupta încă patru ani de zile din resursele Parlamentului”.

”Steriu să-i mulțumească lui Dan Diaconescu”

Ioan Huntai, membru UNPR în Covasna, fost lider PP-DD, a avut o reacție dură la afirmațiile lui Valeriu Steriu. 

”Îl rog deosebit de mult pe dl Steriu, când vorbește de PP-DD, să aibă un mai mare respect pentru că acel PP-DD pe care astăzi dânsul îl blamează a obținut 15% la precedentele alegeri parlamentare, pe care dânsul, Steriu, nu le obține niciodată și nu obținea nici măcar acel 3% de la alegerile locale, dacă nu făcea fuziunea cu PP-DD. În mod, făcea 0,5%. Vin să-i dau un exemplu. La Covasna, unde am fost președinte, PP-DD-ul avea 11 consilieri, iar UNPR a avut doi, PMP nu a avut nici unul, nici măcar organizație în județul Covasna. Îl rog să aibă un mare respect față de PP-DD. În viața lui politică, nu o să ia niciodată în vârful unui partid, 15% mandate în Parlament, cum a luat dl Dan Diaconescu și să-i mulțumească pe această cale, pentru că dacă nu făcea UNPR fuziunea cu PP-DD, dânsul nu avea locul unu pe lista de la București. Dacă era un adevărat bărbat politic, venea pe locul unu la Brașov, acolo de unde este dânsul, și eu, Huntai, îi garantez că nu făcea pragul. S-a ascuns la București, pe liste pentru Camera Deputaților, și e convins că intră în Parlament”, a afirmat Ioan Huntai pentru DCNews

Politicianul a mai afirmat că Valeriu Steriu s-a pus pe locul eligibil pentru că ”l-a prostit pe Oprea, a avut Oprea încredere în el, și, totodată, a avut ce negocia cu dl Băsescu, pentru că i-a prostit pe Simona Man și Liviu Neagu să facă fuziunea, care au rămas pe dinafară”. 

Ioan Huntai a conchis: ”Fac un apel pentru a fi primit de președintele Traian Băsescu, în limita posibilităților, în audiență, dacă dorește să afle mai multe detalii de culise”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel