Parlament, vot anulat. Marcel Ciolacu, primele explicații pentru DC News
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, deputat PSD, a explicat, pentru DC News, ce s-a întâmplat în Camera Deputaților la votul anulat pe legea de combatere a spălării banilor, când votul său și al lui Alexandru Rotaru nu au apărut pe listă. 

"Eu am votat, dar votul nu a fost luat. Mi s-a mai întâmplat asta. Este un touch-screen care, la apăsare, nu a apucat să se îngălbenească. Am observat asta atunci, însă nu a mai fost timp... că nu poți vota trei ore. Apăsam degeaba că nu se îngălbenea", ne-a explicat Marcel Ciolacu. 

Sistemul informatic a dat erori

Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat. Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea spălării banilor pe motiv că au fost "colegi în sală care nu au apărut la vot", menționând pe Ciolacu și Rotaru. După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi "pentru" şi 70 - "împotrivă".

"Proiectul de lege a fost adoptat. V-aţi bucurat prea devreme", a afirmat preşedintele de şedinţă Florin Iordache. Iniţial, proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi "pentru" din cele 165 necesare. Proiectul transpune mai multe directive europene referitoare la combaterea spălării banilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel