Data actualizării:
Data publicării:

Pariul pus de Elena Cristian: Reducerea de 50 bani/litru de combustibili costă statul 200 milioane de lei/lună. Ce urmează

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Elena Cristian)
Sursă foto: Facebook (Elena Cristian)

Elena Cristian, analist DC Business, a lansat un pariu, în contextul în care Guvernul a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani.

Reducerea de 50 bani/litru de combustibili costă statul 200 milioane de lei/lună. Întrebarea zilei este: dacă barilul de petrol crește, în cât timp această reducere va fi înghițită de noile prețuri. O zi? O săptămână... Eu pun pariu că nu mai mult”, a scris Elena Cristian, vineri, pe contul de Facebook.

„Să arunci o sumă importantă pe măsuri cu impact limitat doar de dragul de a arăta că ai făcut ceva este fix ca în înregistrarea aceea celebră de la Revoluție: Mircea, fă-te că lucrezi....”, a conchis Elena Cristian, folosind și hashtagul „masuride50debani”.

Amintim că, vineri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, pentru Agerpres, că toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali. Ministrul Virgil Popescu a mulțumit companiilor care „s-au conformat voluntar” și au aplicat prevederile ordonanței de urgență prin care Guvernul Ciucă a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani.

Guvernul a aprobat, în cursul zilei de joi, ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburnaților cu 50 de bani. După decizia Executivului, ministrul Energiei Virgil Popescu declarase că măsura intră în vigoare în noaptea de joi spre vineri, însă ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă.

 

Ciucă cere ANPC, ANAF și Consiliului Concurenței să urmărească situația din teren

 

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ANPC, ANAF și Consiliului Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

De asemenea, a afirmat că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel