Parisul interzice staționarea trotinetelor pe trotuare
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat joi interzicerea staţionării trotinetelor pe trotuare şi a cerut operatorilor să limiteze viteza acestor vehicule care se înmulţesc în spaţiul public, informează AFP.

Trotinetele "vor trebui să staţioneze în locurile de staţionare situate pe şosea, deja utilizate de maşini şi motociclete", a declarat Hidalgo în cadrul unei conferinţe de presă. Primarul a propus, de asemenea, operatorilor reducerea vitezei la 20 kilometri/oră în întreaga capitală, respectiv la 8 kilometri / oră în zonele pietonale.

Trotinetele vor fi de asemenea "interzise în toate parcurile şi grădinile" capitalei, iar purtarea unei căşti va fi recomandată, a adăugat Hidalgo, care îşi doreşte intrarea în vigoare a acestor măsuri "de la începutul lunii iulie".

Apărute în urmă cu un an pe străzile capitalei, trotinetele electrice cu autoservire - evaluate la circa 15.000 - au devenit o adevărată bătaie de cap pentru primăria Paris, din cauza lipsei reglementărilor.

Ca şi alte oraşe mari din Franţa, Parisul aşteaptă adoptarea unui proiect de lege pe tema mobilităţii urbane, în prezent în discuţie în Adunarea Naţională, care va permite municipalităţilor să reglementeze noile mijloace de transport cu autoservire (trotinete , biciclete, etc.).

Până la adoptarea acestei legi, Anne Hidalgo a cerut operatorilor să "nu îşi crească flota" de vehicule.

Deşi nu există încă o numărătoare oficială, mai multe accidente recente care au implicat trotinete şi pietoni la Paris au ţinut prima pagină a ziarelor.

Vezi și: Franţa. Reziduuri de pesticide, descoperite în fructe şi legume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel